29 / 03 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son son çalışmalar yapılıyor. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili yazılı açıklama gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'nın  internet sitesinde yer alan habere göre; dev projede son tabliyeler montaj ediliyor. Karaismailoğlu açıklamasında “1915 Çanakkale Köprüsü’nün de bünyesinde yer aldığı Malkara-Çanakkale Otoyolu, tamamlandığında İstanbul’u Çanakkale’ye ve sonrasında Kuzey Ege’ye bağlayacak olup, ülkemizin prestij projeleri arasında yer almaktadır” dedi. Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi paylaşan Karaismailoğlu, Asma Köprü ve otoyol güzergahında proje çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

Avrupa ve Asya ankraj bloklarında imalatların yüzde 99 oranında bittiğne vurgu yapan Karaismailoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: “Fabrikada, tabliye panel ve blok imalatları tamamlandı. Bugüne kadar; orta açıklıkta 43 adet, yan açıklıklarda 38 adet olmak üzere olmak üzere toplamda 81 adet tabliye bloğunun montajı bitirildi. Montajları tamamlanan tabliye bloklarındaki kaynak çalışmalarına devam ediliyor. Toplamda 87 tabliye montajı yapılacak. Son 6 tabliye montajının da kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.”

“Çanakkale Boğazı, gerdanlığına 18 Mart’ta kavuşacak”

Asya ve Avrupa yaklaşım Viyadüklerinin de bittiğini söyleyen Karaismailoğlu, “Otoyol çalışmaları kapsamında proje başlangıcı olan Malkara Kavşağı ile Umurbey (Çanakkale Kavşağı) arasındaki 96,4 kilometrelik kesimde toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı çalışmalarına devam ediliyor” dedi.

 1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

Projenin 18 Mart 2022 tarihinde tamamlanarak işletmeye açılmasının amaçlandığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şunları söyledi: “1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün toplam uzunluğu; Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümüne atfen 2 bin 23 metre orta açıklık ve 770’er metre yan açıklıklar ile birlikte 3 bin 563 metre olup, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleri ile beraber 4 bin 608 metre olması öngörülüyor. Köprü tabliyesi 45 metre genişlikte ve 3,5 metre yükseklikte ikiz tabliye olarak planlandı. Çelik kule yüksekliği 18 Mart Çanakkale Zaferini simgeleyecek şekilde 318 m olacak köprü, 2x3 şeritli olarak trafiğe hizmet edecektir.” 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son kaynağı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak!


Geri Dön