20 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklama yaptı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ağrı'da bulunduğu ziyaretler esnasında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son durumu hakkında bilgi verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Karaismailoğlu asrın projesi için heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu açıklamasında şunları söyledi:

1915 Çanakkale Köprüsü nde sona yaklaşıldı!

"Son 19 yılda Türkiye'nin yıllardır süren ulaşım altyapısı problemini büyük oranda çözdük. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin 339 kilometreye çıkardık. 26 olan aktif havalimanı sayımızı 56'ya yükselttik. İnsanımızı yüksek hızlı tren ile tanıştırdık. Tüm dünyanın gıpta ile takip ettiği, muhalefetimizin de sırf eleştirmiş olmak için dile getirdiği projeleri bir bir hayata geçirdik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çamlıca Kulesi, Marmaray, İstanbul Havalimanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi nice dev ulaştırma projelerini tamamladık. Asrın projesi 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaştık.
Geçtiğimiz günlerde tabliyeleri tamamlanmak üzere olan köprümüzden Anadolu'dan Avrupa'ya kedi yolu üzerinden yürüyerek geçtik. 18 Mart 2022'de Çanakkale Köprüsü'nü ve Malkara Çanakkale otoyolunu hizmete açacağız. Cumhurbaşkanı'mızın ifade ettiği gibi birileri konuşur AK Parti yapar."

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşti!


Geri Dön