29 / 03 / 2024

adana Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç

adana Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası ve Adana Barosu'nun birlikte düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" konulu panelde Adana'daki kentsel dönüşüm enine boyuna irdelendi.

Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği konuşuldu!

Adana'da düzenlenen Tüyap İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları'nda Mimarlar Odası Adana Şubesi, kentsel dönüşümü anlattı. 'Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği' panelinde Mimar Sair Erhan Özbek'in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Adana'da kentsel dönüşümde insan hakları tartışılacak!

"Ölçek: İnsan" başlığıyla Kentsel Dönüşümde "İnsan Hakların"nın ele alınacağı panel düzenleyeceklerini bildiren Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panele tüm Adanalıları davet etti.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli düzenlendi!

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisler Odası (İMO)Adana Şubesi nin ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" başlıklı Panel ve Forum yapıldı.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Adana'daki dönüşümde öncelik lüks konut sayısını artırmak!

ADANA Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşümde önceliğin nitelikli ve lüks olarak tanımlanan konut sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Adana Kentsel Dönüşümde Riskli Yapı Tespiti paneli 1 Aralık'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 'Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları' konulu panel düzenliyor. Panel 1 Aralık Günü gerçekleşecek.

Yüreğir'deki kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi!

Mustafa Ucum, Adana Toros Gazetesi'nde bugün yayınlanan "Kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi" yazısında, Yüreğir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarından konu aldı. İşte o yazı:

İMO kentsel dönüşümde çözüm arıyor!

İMO kentsel dönüşümde çözüm arıyor. İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO ) Adana Şubesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki mahalle muhtarları, dernek başkanları ve vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

adana Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç Haberi

adana Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç

Seyhan Belediyesi Yaşar kemal Kültür Merkezi’nde İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panel-foruma konuşmacı olarak Sosyal Haklar Derneği Başkanı Av. Can Atalay ile Ataşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Av. Ali Rıza İlgezdi katıldı.


BARO BAŞKANI ÇITIRIK, ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Panelin açış konuşmasını yapan Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık,  kentsel dönüşümde kamu yararı ilkesi ve planlama ilkelerine ayrımsız şekilde uyulması gerektiğini söyledi. Projelerin uygulanması hiçbir koşulda yaşayanlar açısından sosyal bir yıkıma neden olmaması gerektiğine işaret eden Çıtırık şunları söyledi: “Barınma hakkı sadece mülkiyet belgesine indirgenmemeli, sağlıklı bir yaşam çevresi içerisinde, çağdaş, yaşanabilir bir konut hakkı olarak kabul edilmelidir. Dönüşüm projeleri; yerel kimliği ortadan kaldıran tek tip mekan üretimine neden olmamalı, kentsel mekanı parçalayan ve ayrıştıran uygulamalara son verilerek,...