20 / 04 / 2024

adana konut satışları eylül

adana konut satışları eylül

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistik raporunda Adana'da Eylül ayında Bin 559 konutun satış sonucu el değiştirdiği bildirildi.

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Mersin’de konut satışları yüzde 24,6 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Mersin’de konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 düştü.

Adana'da konut satışları yüzde 40 arttı!

Kredi faizlerinin düşmesiyle Adana'da konut satışları yüzde 40 arttı. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Fiyatlar şu anda 3 yıl önceki fiyatlara denk" dedi.

Konut satışları sonbaharda ivme kazanır!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, konut sektörünün yatırım araçlarına göre şuan sıkıntılı günler yaşadığını ancak seçimlerden sonra bu belirsizliği atlatacağını ve konut satışlarının sonbaharda artışa geçerek ivme kazanacağını dile getirdi. 

Adana’da konut satışları yüzde 30 düştü!

Adana’da faaliyet gösteren 01 Emlak Sahibi Durukan Duru, bölgedeki gayrimenkul sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Duru, konut satışlarında düşüş olduğunu kaydetti.

Türkiye'de konut satışları kontrollü yükseliyor!

Adana Ekspres Gazetesi'nin yazarlarından Feridun Arsever bugünkü yazısında Türkiye'deki konut satışlarını kaleme aldı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı...

Adana'da konut satışları yüzde 13 arttı!

TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre, Adana'daki konut satışları 2015'te 2014 yılına göre yüzde 13 arttı. 2014 yılında 20 bin 897 olan konut satışları, 2015'te 23 bin 413 olarak gerçekleşti.

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

adana konut satışları eylül Haberi

adana konut satışları eylül

Türkiye'de 2015 yılı Eylül ayında 92 Bin 483 konut satıldığı öğrenildi. Adana'da ise Eylül ayında Bin 559 konut satış sonucu el değiştirirken. Mersin'de ise Eylül ayında bu rakam 2 Bin 546 konut konut olarak istatistiklere yansıdı. Adana'da 2015 yılı genelinde ise 17 Bin 92 konut satışı yapıldı. Yapılan bu satışların 7 Bin 72 tanesi ipotekli olarak sahiplerine kavuştu. 


Türkiye genelinde konut satışları 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 Bin 483 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15 Bin 994 konut satışı ile en yüksek paya yüzde 17,3'e sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 9 Bin 810 konut satışı yüzde 10,6 ile Ankara, 5 Bin 251 konut satışı yüzde 5,7 ile İzmir izledi. Konut satış...