18 / 04 / 2024

Adana’da konut satışları yüzde 30 düştü!

Adana’da konut satışları yüzde 30 düştü!

Adana’da faaliyet gösteren 01 Emlak Sahibi Durukan Duru, bölgedeki gayrimenkul sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Duru, konut satışlarında düşüş olduğunu kaydetti.



Kentin plaka numarasını vererek Adana’da emlak sektöründe hizmet veren 01 Emlak Sahibi Durukan Duru, doların yükselmesine karşın, konut kredi faizlerinin düşüşüne dikkat çekerek, “Buna rağmen; emlak piyasasında maalesef hareketlilik yok. Son 4-5 aydır böyle. Sıkıntıda olan müteahhitler fiyatlarını düşürerek gayrimenkullerini satışa çıkarıyor ama bu durum bile ev veya diğer gayrimenkul satışlarında istediğimiz hareketliliği sağlamıyor.  Bu ev veya diğer gayrimenkulleri de yatrımcılar alıyor” dedi.


“NİSAN’DAKİ REFERANDUMU BEKLİYORUZ”

Konut satışlarında son aylarda yüzde 30 oranında bir düşüş olduğunu vurgulayan 01 Emlak Sahibi Durukan Duru, “Bunun dışında kiralık sezonunda normalde  2-3 ay süren hareketliliği bile sadece 15 gün geçirebildik.  Son günlerdeki memur atamalarına karşın bu olumsuzluğu yaşadık Sektörümüzdeki bu sorunu ülkemizde yaşanılan sıkıntılara bağlıyorum. Vatandaş  da haklı. Çünkü; önünü göremiyor. Nisan ayında gerçekleşecek referandumun ardından bazı durumları daha çok net ortaya koyacağına inanıyorum” diye konuştu.


“GEÇEN YILIN FİYATINA RAĞMEN SATIŞ YOK” 

2016 yılının Kasım ayındaki ev ve işyeri fiyatlarının aradan geçen 3-4 aylık süreye rağmen aynı olduğuna işaret eden 01 Emlak Gayrimenkul Müdürü Yunus Filizer de, “Gayrimenkullerin fiyatları yerinde kaldığı halde maalesef alıcı yok. Daha önceki satışların olmamasının nedenini ev ve diğer gayrimenkullerin fiyatlarındaki aşırı zamlara bağlıyorduk. Ama şimdi aylar öncesinin fiyatlarına karşın yine de satışımız olmuyor. Şu anda işlerimiz bıçak gibi kesildi. Ayda ortalama 10 ile 12 arasında ev satışı gerçekleştiriyorduk, şimdi ise bu rakam 4 ile 5’e kadar düşmüş durumda. Bu sadece bizim işyeri için geçerli değil. Adana’daki diğer emlak işiyle uğraşanların büyük çoğunluğu da aynı konuda şikayetçi” dedi.


“BANKALAR 240 AY KREDİSİNİ ADANA’YA DA GETİRMELİ”

Bu arada Emlak Konut’un 1 Şubat’ta başlattığı ve Türkiye bir ilk olan 240 ay vadeli konut satışına yoğun bir ilgi olduğu belirtiliyor.  Bu sistemin Adana’ya da getirilerek inşaat sektörünün hareketlenmesi isteniyor. Emlak Konut GYO, gerçekleştirdiği kampanyası ile, 30 projede 15 bin bağımsız bölümü satışa sundu. Kampanyada, yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ayda sıfır, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı ile satış yapılıyor. 31 Mart’a kadar geçerli olacak kampanya, 9 bankanın desteğiyle başlamışken hafta içinde Akbank’ın da dahil olmasıyla banka sayısı 10’a çıktı. Albaraka, Akbank, Garanti, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım kampanyaya destek veriyor. Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankalara sık sık çağrıda bulunarak konut kredi faizlerini düşürmesini istiyordu.



Çukurova Press


Geri Dön