27 / 04 / 2024

Adana Mersin banliyö tren hattı ne zaman açılacak

Adana Mersin banliyö tren hattı ne zaman açılacak

Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olması ve hattın ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğini belirterek "Bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu taşınacak" dedi.

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

BN Hotel Thermal Mersin'de açıldı!

BN Hotel Thermal Mersin'in İçmeler bölgesinde hizmete açıldı.  Otel Adana Havalimanı'na 45 dakika mesafede bulunuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar ile Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle zarar gören tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları 3 ay süreyle ertelendi.

Mersin-Adana tren hattı ne zaman açılacak?

Mersin-Adana tren hattının ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DSİ, 5 şehirde arazi toplulaştırması yaptı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2020'de Adana, Mersin ve Osmaniye'de 167 bin 285, Muş ve Bitlis'te 18 bin 918 olmak üzere toplam 186 bin 203 hektar alanda toplulaştırma yapıldı. 

Adana-Mersin arası banliyö tren hattı ne zaman açılacak?

Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olması ve hattın ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana-Mersin YHT projesinin akıbeti mecliste!

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Tren Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin’de konut satışları yüzde 24,6 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Mersin’de konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 düştü.

Adana, Mersin ve Hatay'da AVM'ler yeniden hizmette!

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Adana, Mersin ve Hatay'daki AVM'ler kapılarını yeniden açtı.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çukurova Teknokent 3 ilde inovasyon merkezleri kuracak!

Adana Çukurova Teknokent'in içinde olduğu yabancı ortaklı konsorsiyum, Adana, Mersin ve İzmir'de inovasyon merkezleri kuracak.

Adana Mersin banliyö tren hattı ne zaman açılacak Haberi

Adana Mersin banliyö tren hattı ne zaman açılacak

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olmasına ve hattın ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çulhaoğlu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İYİ Parti'li Çulhaoğlu,''Adana - Mersin tren hattı 68,3 kilometre uzunluğunda, 11 tren istasyonu ile günde karşılıklı 28 tren seferi ile günde ortalama 15.000 yolcuya ulaşımda hizmet veren ülkemizin önemli demiryolu hatlarındandır. Genellikle ikameti, işyeri ve okulu farklı yerleşim alanlarında olan memur, işçi, esnaf ve öğrenciler olmak üzere binlerce insan günübirlik olarak Adana Mersin arası seyahatinde ekonomik olması sebebiyle tren ulaşımını tercih etmektedir. Ülkemizde Yüksek Hızlı Tren seferlerinin yolcu taşıma hizmetlerine devam ettiği bilinmektedir. Fakat Adana İlimizde Yüksek Hızlı Tren bulunmaması ve banliyö seferlerinin Coronovirüs...