24 / 04 / 2024

Adana planları

Adana planları

Planlamada üst ölçekli planların revize edilmesi, tek ve bütüncül bir nazım imar planının hazırlanması, yapılaşma yoğunluğu sonradan değiştirilen alanlarda mümkün olduğunca önceden verilen imar koşullarının yeniden sağlanmasına çalışılmalıdır.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Adana Köprülü Mahallesi'nin dönüşüm planına onay!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nin 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylandı. Bölgede dönüşüm planında sona gelindi. 

Adana'daki yeni imar planlarına itiraz edildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Yakup Tatlı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bahçeşehir Mahallesi’nde yapımı düşünülen imar planlarına itiraz etti.

Adana Mithatpaşa'nın dönüşümü için imar düzenleniyor!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat Cevheribucak, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Cevheribucak, kentsel dönüşüm, TOKİ ve imar planlarından bahsetti.

Adana turizmde depar atacak!

Adana Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kent için adeta turizm dopingi sayılabilecek 2016 yılı faaliyet planlarını açıkladı, kentin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelinin tanıtılması için tüm enstrümanlar kullanılacak, yeni değerler oluşturulacak

Adana'da 10 yılda 25 bin hektar tarım arazisi yapılaştı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda yaklaşık 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.

Adana'da 25 bin hektar alan yapılaştı!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda yaklaşık 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bil

Adana'da 10 yılda 25 bin hektar tarım arazisi yapılaştı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.

Adana Karataş ve Yumurtalık'ın imar planları oluşturuluyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık ve Karataş’ı güneyin Bodrum’u haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sözlü, “Niyet protokolümüz var. İmar planları ve altyapısını oluşturuyoruz” dedi.

Adana'nın imar planlarını ve alt yapısını oluşturuyoruz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık ve Karataş’ı güneyin Bodrum’u haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sözlü, “Niyet protokolümüz var. İmar planları ve altyapısını oluşturuyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Meclisi imar planlarını onayladı!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayının 2. oturumu dün gerçekleşti. Yoklama alınarak yeterli çoğunluğun var olduğu saptanan mecliste gündem dışı söz alan olmazken toplam 10 madde oylandı ve kabul edildi.

Adana Sarıçam'da koruma amaçlı imar planları onaylandı!

Adana ili Sarıçam ilçesi Dağcı köyü sınırları içerisinde yer alan 314 nolu parsele yönelik 1-1.000 ve 1-5.000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca onaylanmıştır.

Adana kentleşme ve imar grubu toplantısı yapıldı!

Adana Kent Konseyi Kentleşme ve İmar Çalışma Grubu ilk toplantısını yaptı. Çalışma grubu üyeleri, Adana İl Bütünü Çevre Düzeni Planı, Master Planlar, İmar Planları ve diğer kentsel projeler üzerinde çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Adana planları Haberi

Adana planları

Adana'da imar planları ile ilgili sorunlar varlığını korumaya devam ediyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, ölçeği ne olursa olsun sık değiştirilen ya da mahkeme kararları yerine getirilen imar planlarının sorunları derinleştirdiğini ve çözülemez duruma getirdiğini bildirdi. 

Adana'da kısa vadede hızlıca hazırlanan ve askıya çıkan planlara itiraz edildiğini, her kabul edilen itirazın, planının yeniden yapılmasını zorunlu kıldığını belirten Biçer ve Keskin, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Plan yeniden askıya çıkmakta, yine bir itiraz gelmesi durumunda 2. plan ilan sürecinden sonra nihai plan elde edilmekte ve uygulamalarda kilitli noktaların açılması uzun sürmektedir. Bu nedenle, bugün Adana'da arsa konusunda önemli sıkıntılar yaşanmaktadır; mevcut...