05 / 05 / 2024

adanada müteahhitler yeni arsa bekliyor

adanada müteahhitler yeni arsa bekliyor

Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana'da müteahhitlerin, yerel yönetimlerden yeni konut arsa üretmeleri beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

Mısır'da Türk müteahhitler için büyük fırsat!

Türkiye ve Mısır arasında normalleşmenin başlamasıyla iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatlara doğurma imkanı sağlayacak. Öyle ki bölgede inşaat işlerinin yoğun olması sebebiyle, Türk müteahhitler için yatırım fırsatı doğuruyor.

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

Türk müteahhitler Kore, Japonya ve Çin'e açılıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,"Kore, Japonya ve Çin firmalarıyla iş birliği için görüşme halindeyiz. Bu çerçevede yeni hamleler bekliyoruz" dedi...

Türk müteahhitler yeni proje tutarını 35 milyar dolara çıkaracak!

Türk Müteahhitler, yurtdışındaki yeni proje tutarını Cumhuriyetin 100’üncü yılında 35 milyara, 2030 yılında ise 50 milyar dolara yükseltecek uluslararası inşaat pazarından alınan payını yüzde 7’ye çıkaracak.

Müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü!

Son dönemde yeni konut üretmek yerine var olan projeleri tamamlamaya odaklanan müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü. Yeni proje geliştiren sınırlı sayıdaki şirket ise ağırlığı 4+1, 5+1 ve 6+1 tipi büyük metrekareli dairelere verdi...

Müteahhitler satışlarda barter yöntemine sıcak bakıyor!

Müteahhitler arasında malzeme tedarikinde yeni ödeme yöntemleri kullanılmaya başlandı. Tahsilat sıkıntısının ardından sektörde yeni arayışlar gündemde.

adanada müteahhitler yeni arsa bekliyor Haberi

adanada müteahhitler yeni arsa bekliyor

Türkiye'de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana'daki tırmanışın sebebi imarlı arsa sıkıntısı olarak gösterildi. 


Gayrimenkul sektörü kuruluşlarının araştırmasında Türkiye'de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana'da bu tırmanışın imarlı arsa sıkıntısından kaynaklandığı bildirildi. Adana merkezli köklü inşaat firması Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, "İmarlı arsa sıkıntısı fiyatları yükseğe doğru tetikliyor. İmara kapalı arsaların açılması bu sıkıntıyı ortadan kaldırır, fiyatları düşürür." dedi.

  

"MÜTEAHHİTLER YENİ ARSA BEKLİYOR" 

Tarkan Kulak, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) açıkladığı raporda Türkiye'de yüzde 2.15 ile konut fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterdiği Adana'da müteahhitlerin, yerel yönetimlerden yeni konut arsa üretmeleri beklentisi içinde olduğunu söyledi. Tarkan Kulak, konut fiyatlarını arttıran en önemli girdinin arsa...