23 / 04 / 2024

adıyaman çarpık yapılar

adıyaman çarpık yapılar

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, görev süresi boyunca en önemli projesinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirerek, “imkanlarımız dahilinde Adıyaman’ı yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Adıyaman'da inşa edilecek 64 bin 500 konuttan 28 bin 934'ünün ihalesi yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman'da yaklaşık 64 bin 500 konutun yapılacağını ve bunların 28 bin 934'ünün ihalesinin yapıldığını belirtti.

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

TOKİ Adıyaman Tut'a 100 konut inşa edecek!

Türkiye’nin büyük heyecanla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Adıyaman TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları açıklandı. Peki, TOKİ Adıyaman Tut projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Adıyaman Tut 2022 fiyatı ne kadar?

TOKİ Adıyaman Gölbaşı'da 270 konut yapacak!

Türkiye’nin büyük merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Adıyaman TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları netleşti. Peki, TOKİ Adıyaman Gölbaşı projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Adıyaman Gölbaşı 2022 fiyatı ne kadar?

Adıyaman'da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan bazı köylerde yaşanan afet neticesinde yapılan afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi verdi. 

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Şerefli Sağlık Evi projesi mecliste!

Adıyaman'ın Merkez ilçesinde yapılması planlanan Şerefli Sağlık Evi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

adıyaman çarpık yapılar Haberi

adıyaman çarpık yapılar

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman için hayalini kurduğu projeleri açıkladı. Önceliğinin eski yapılaşma içerisinde boğulmuş, trafiği, yerleşimi ve ulaşımı sorun olmuş Adıyaman’ı yeniden inşa etmek olduğunu dile getiren Kutlu, kentsel dönüşüm çerçevesinde Ulu Cami, Musalla, Eskisaray, Varlık ve Mara mahalleleri başta olmak üzere birçok noktada önemli çalışmalar yapılacağını müjdeledi.


Başkan Hüsrev Kutlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim en büyük projemiz kentsel dönüşüm olacak. Çünkü artık Adıyaman’ın çarpıklaşan yapısının düzenlenmesi gerekiyor. Bunun için şimdiden birkaç projeyi hayata geçirdik. Örneğin, belediye olarak Musalla Mahallesi’nde yapılan TOKİ evlerinin ruhsatlarını hak sahiplerine verdik. 56 evler binasının yıkılması içinde de gerekli mevzuatı hazırladık. Hükümet konağının yıkılmasıyla birlikte de bu alanı süratle otopark ve meydan olarak düzenlemek istiyoruz. Bu projeler bizim ilk adımımızdı....