26 / 04 / 2024

Adıyaman’ı yeniden inşa edeceğiz!

Adıyaman’ı yeniden inşa edeceğiz!

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, görev süresi boyunca en önemli projesinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirerek, “imkanlarımız dahilinde Adıyaman’ı yeniden inşa edeceğiz” dedi.



Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman için hayalini kurduğu projeleri açıkladı. Önceliğinin eski yapılaşma içerisinde boğulmuş, trafiği, yerleşimi ve ulaşımı sorun olmuş Adıyaman’ı yeniden inşa etmek olduğunu dile getiren Kutlu, kentsel dönüşüm çerçevesinde Ulu Cami, Musalla, Eskisaray, Varlık ve Mara mahalleleri başta olmak üzere birçok noktada önemli çalışmalar yapılacağını müjdeledi.


Başkan Hüsrev Kutlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim en büyük projemiz kentsel dönüşüm olacak. Çünkü artık Adıyaman’ın çarpıklaşan yapısının düzenlenmesi gerekiyor. Bunun için şimdiden birkaç projeyi hayata geçirdik. Örneğin, belediye olarak Musalla Mahallesi’nde yapılan  TOKİ  evlerinin ruhsatlarını hak sahiplerine verdik. 56 evler binasının yıkılması içinde de gerekli mevzuatı hazırladık. Hükümet konağının yıkılmasıyla birlikte de bu alanı süratle otopark ve meydan olarak düzenlemek istiyoruz. Bu projeler bizim ilk adımımızdı. Bunlar tamamlandıktan sonra asıl projeleri hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşümde ilimiz açısından büyük bir proje. Şuanda riskli ve rezerve alanların kararının bakanlar kurulundan çıkmasını bekliyoruz. Bizim riskli alanlarımız Mara Mahallesi olarak geçmekte. Gerçekten o alanımız çok riskli bir alan. Her yağışta o alanda sıkıntı yaşanmakta. Yeniden o alanın bir şehir haline dönüştürülmesi gerekiyor. Öncelikle yeni bir çarşı meydanıyla, Gölbaşı Caddesi’nin alternatif bir yolla yepyeni bir gelişmiş gezi alana kavuşmasını planlıyoruz. Ancak bu projeler basamaklarla hayata geçecek olan projelerdir. Kentsel dönüşüm konusunda Ulu Cami, Musalla, Eskisaray, Varlık ve Mara Mahalleleri önceliğimizdir. Varlık Mahallesi’nde 20 sokaktan ambulans geçemiyor. Bu sokakları yeni bir imar planıyla sağlıklı hale getirmek lazım. Şuana kadar hep bireysel başvurular geldi. Başvuruların toplu şekilde gelmesi gerekiyor. Ancak belediye olarak talip olduğumuz alanlara uçuk fiyatlar biçiyorlar. Bu para benim değil, belediyenin cebinden çıkıyor. Bu para halkın parasıdır. Bazı yerlerde otopark yapmak istedik. Ancak ana arterlerde bulunan arsa sahipleri dört katı fiyat istediler. Herkesin vicdanlı olması gerekiyor. Herkes hakkına razı olacak. Bu nedenle kentsel dönüşüm benim için birinci önceliktir” diye konuştu.


Adıyaman Haber


Geri Dön