25 / 04 / 2024

afad başkanı fuat oktay

afad başkanı fuat oktay

AFAD Başkanı Oktay: "Alt yapısı ve üst yapısıyla ve kritik tesisleriyle birlikte daha güvenli, afetlere karşı daha dirençli bir Türkiye'yi hep birlikte inşa ediyor olacağız" dedi.

Vasip Şahin: 1.258 bina onarılıp tekrar kamu hizmetine sunuldu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "58 okulda, 3 hastanede, 2 idari binada devam eden inşaat var. Toplamda bin 258 bina onarılıp ya da yeniden yapılıp tekrar kamu hizmetine sunuldu." dedi.

Deprem verileri artık cep telefonlarına gelecek!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca işletilen Ulusal Deprem Gözlem Ağı'ndan elde edilen deprem verileri bugünden itibaren akıllı cep telefonlarına gelecek.

Fuat Oktay: Van'da 15 bine yakın konutu 1 yıl içinde bitirdik!

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Van'da 17 bini aşkın konutun altyapı, sosyal donatılar, üst yapı ve yol çalışmalarının tamamlandığını söyledi...

AFAD Başkanı duyurdu: 42 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek!

AFAD Başkanı Okay Memiş, inşası devam eden 200 bin konuttan 42 bin 46'i hak sahiplerine yıl sonuna kadar teslim edileceğini duyurdu. Ayrıca Okay Memiş, 337 bin 204 haneye kira yardımı yapıldığını açıkladı.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yeni başkan ataması kararı Resmi Gazete'de! İbrahim Ömer Gönül kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenliğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle boşalan başkanlık makamına İbrahim Ömer Gönül atandı. İbrahim Ömer Gönül'ün atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İbrahim Ömer Gönül kimdir, kaç yaşında, nereli?

AFAD Başkanı: Az hasarlı evlerine girmesinler!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Çanakkale'de meydana gelen depremlere ilişkin, "Vatandaşlarımız kesinlikle bizden bilgi almadıkları sürece hasarlı, az hasarlı evlerine asla girmesinler." dedi.

Van'da deprem sonrası 25 bin 186 konut inşa edildi!

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 4. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. AFAD Başkanı Fuat Oktay: "Van'da bugün itibariyle tamamlanan konut sayısı 25 bin 186" dedi.

AFAD bu yılki tatbikatları tamamladı!

AFAD tarafından düzenlenen 2014 Tatbikat Programı, bugün yapılan kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tatbikatla sona erdi. AFAD Başkanı Prof. Dr. Fuat Oktay tatbikatla ilgili bilgiler verdi.

Kesin deprem verilerine erişim kolaylaştı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, meydana gelen depremin büyüklük ve şiddet gibi temel verilerini resmi açıklama yetkisinin, oluşabilecek belirsizlikleri ortadan kaldıracağını söyledi.

AFAD'tan afete hazırlık için dev proje!

AFAD Başkanı Fuat Oktay, afete hazır olmanın bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli özelliği olduğunu belirterek, hazırlanan projelerle Türkiye' nin afetlere hazır hale geleceğini söyledi...

Afete Hazır Okul programının tanıtımı Antalya'da yapıldı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, afete hazır olmanın bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli özelliği olduğunu belirterek, hazırlanan projelerle Türkiye'nin afetlere hazır hale geleceğini söyledi.

Fuat Oktay: Van'da 15 bine yakın konutu 1 yıl içinde bitirdik!

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Van'da 17 bini aşkın konutun altyapı, sosyal donatılar, üst yapı ve yol çalışmalarının tamamlandığını söyledi...

Borova Yapı Endüstri'de Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Uzunova istifa etti!

Borova Yapı Endüstri'de Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Uzunova görevinden ayrıldı

Amasya Mimarlar Odası Başkanı ve 4 kişi daha tutuklandı!

Sivas merkezli olarak 3 ilde yapılan "ihale usulsüzlüğü" operasyonunda, aralarında Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü ile Amasya Mimarlar Odası Başkanının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Vakıf GYO başkan vekili Ahmet Candan istifa etti!

Vakıf GYO'da yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili Ahmet Candan istifa etti

Tebernüş Kireçci'nin konuğu Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'i konuk ediyor

afad başkanı fuat oktay Haberi

afad başkanı fuat oktay

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, "Alt yapısı ve üst yapısıyla ve kritik tesisleriyle birlikte daha güvenli, afetlere karşı daha dirençli bir Türkiye'yi hep birlikte inşa ediyor olacağız." dedi.


Oktay, AFAD'ın organize ettiği ve bir otelde düzenlenen Türkiye Sismik Tehlike Haritası ve Bina Deprem Yönetmeliği Çalıştayı'nın açılışında konuşma yaptı.


Son olarak 1996'da yenilenen Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası'nın ve 2007'de güncellenen deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmeliğin revizyona tabi tutulmasının, gelişen teknolojiyle birlikte Türkiye için kaçınılmaz olduğunu söyleyen Oktay, 2012'de deprem yönetmeliğinin güncellenmesi çalışmalarına başladıklarını anlattı.


Oktay, "Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 70'i, yine büyük sanayi tesislerimizin yüzde 75'inin birinci ve ikinci deprem bölgeleri içinde yer aldığı ülkemizde, bilimsel çalışma sonuçlarının afet risk azaltma çalışmalarına entegre edilebilmesi kullanılabilir ve uygulanabilir...