26 / 04 / 2024

Aidat ödemelerinin içine ne girer

Aidat ödemelerinin içine ne girer

Apartman ve site sakinlerinin yakındıkları en önemli hususlardan bir tanesi de aidat giderleridir. Aidat ödemelerinin içine ne girer? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

Emekliye ayrılan 100 EYT'liden 46'sı işine devam etti!

Yaklaşık 1,9 milyon EYT’li emeklilik başvurusunda bulunurken, bunların yüzde 46'sı yani 792 bini işine devam etti. 1 milyon 712 bin çalışan emeklinin 525 bini ise İstanbul’da yer aldı.

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

Kısa çalışma ödeneği süresinin 3 ay uzatılmasına ilişkin karar bugünkü 32263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İŞKUR, yapılan kısa çalışma ödemelerinin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyeceğine dikkat çekti.  

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...

Nakite sıkışanların içine su serpilecek! Yapı Kredi faizsiz kredi kampanyasını duyurdu!

Yapı Kredi, acil nakite sıkışanların içine su serpecek kampanyayı duyurdu. İşte detaylar!

Kredi kartı kullananların içine soğuk sular serpilecek! Kart aidat iadesini hemen alabilirsiniz!

Kredi kartı aidatı ödeyenlere müjde. Ekstrenize yansıtılan kredi kartı aidatı iadesini hemen alabilirsiniz. İşte detaylar!

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

En az 350 en yüksek 650 TL hesaplara yatıyor! Başvuranlar hemen baksın! Çocuk desteği ödemeleri 2022...

Devlet dar gelirli aileler için çocuk desteği ödemeleri yapıyor. Aile Destek Paketi içine alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merakla araştırılıyor. Peki 2022 çocuk destek ödemeleri hesaplara ne zaman yatıyor? İşte detaylar... 

Aileler e-Devlet'ten başvuruyor PTT'den 650 TL'yi hemen alıyor! İşte başvuru şartları ve detayları...

Devlet maddi durumu iyi olmayan aileler için çocuk desteği ödemeleri yapıyor. Aile Destek Paketi içine alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merak ediliyor. Peki 2022 çocuk destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatıyor? İşte ayrıntılar... 

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Aidat ödemelerinin içine ne girer Haberi

Aidat ödemelerinin içine ne girer

Apartman ve site sakinlerinin yakındıkları en önemli hususlardan bir tanesi de aidat giderleridir. Aidat ödemelerinin içine ne girer? Apartmana yapılacak olana her masrafa dahil edilebilir miyim? Dairemin metrekaresi diğer dairelere göre çok küçük ama aynı aidatı ödüyorum gibi sorular çok fazla sorulmaktadır. 


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 20.maddesine bakacak olursak; 

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça diyerek başlar eğer aralarında bir anlaşma varsa aralarındaki anlaşmaya göre aidatlar belirlenebilir. Peki, aralarında anlaşma olmadığı zaman aidatlar nasıl belirlenir?

a)Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; Yani bu giderler toplam giderlerin bina veya sitede bulunan bağımsız bölüm sayısına bölünmesine ile bulunur.

b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım bakım, koruma, (Ek ibare: 14/11/2007-5711 S.K./9 maddesi)...