19 / 04 / 2024

Aile içi tapu devri masrafı

Aile içi tapu devri masrafı

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul devir işlemleri üçüncü kişiler arasında yapılabildiği gibi aile bireyleri arasında da gerçekleştirilebiliyor. Peki, Aile içi tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Yoksulluk sınırı 47 bin TL'yi geçti!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Aralık ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 431 liraya, yoksulluk sınırı 47 bin 9 liraya çıktı.

Aile içi miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! 

Miras paylaşımları son zamanlarda aile içinde çeşitli sorunlara neden olurken yasal haklarını bilmeyen vatandaşların  maalesef miras hakları ellerinden alınabilmektedir. Buna göre, aile içi miras paylaşımının esasları nelerdir? İşte haberin tüm detayları...

BİSAM: Yoksulluk sınırı 43 bin 623 TL, açlık sınırı 12 bin 612 TL!

BİSAM tarafından açıklanan son dakika verilere göre 4 kişilik bir aile için açlık sınırı eylülde 12 bin 612 lira, yoksulluk sınırı ise 43 bin 623 lira oldu.

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

BİSAM tarafından yapılan hesaplamaya göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak gerçekleşti. Peki en çok harcama hangi ürünlere yapılıyor? 

Açlık sınırı 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı 36 bin 91 lira oldu! Haziran rakamları açıklandı!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporuna göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Haziran'da 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı ise 36 bin 91 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Artı İstanbul Konakları ön talep topluyor! Beykoz'da 16 villalık yeni proje!

Artı İstanbul Konakları İstanbul Beykoz'da hayata geçiliyor. 16 özel aile için tasarlanan proje ön talep topluyor.

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4.336 TL'lik sosyal yardımlara ait açıklama yaparak, başvuruların sürdüğünü ilan etmiştir. Bakanlık, aile içi toplam geliri 16.998 TL veya altında olan ailelere her ayın 15'inden itibaren 4.336 TL peşin yardım yapılacağını söylemiştir.

Aile içi tapu devri masrafı Haberi

Aile içi tapu devri masrafı

Tapu devri, gayrimenkullerin el değiştirmesine denir. Tapu devri, alıcı ve satıcı arasında gerçekleşebileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de yapılabilir.

Aile içi tapu devri çoğunlukla miras ve benzeri durumlarda eşe tapu devri ya da babadan çocuğa tapu devri şeklinde gerçekleşebiliyor.

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?, aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022 sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Aile içi tapu devri çoğunlukla miras ve benzeri durumlarda eşe tapu devri ya da babadan çocuğa tapu devri şeklinde gerçeklebiliyor.

 Aile içi tapu devri, birkaç şekilde gerçekleşebiliyor. Bu tapu devri gerçek bir satış sürecine sahip olabileceği gibi,  kişiler arasında bedelsiz tapu devri şeklinde de (bağış ya da hibe) gerçekleşebilir.

Bedelsiz tapu devrinde ödenen harç...