25 / 04 / 2024

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul devir işlemleri üçüncü kişiler arasında yapılabildiği gibi aile bireyleri arasında da gerçekleştirilebiliyor. Peki, Aile içi tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



Gayrimenkul devir işlemleri yabancılar arasında gerçekleştirilebildiği gibi aile bireyleri arasında da yapılabiliyor. Aile içi gayrimenkul devir prosedürü iki şekilde gerçekleşiyor. 

Bunlardan ilki, bir yabancıyla yapılan devir işleminden farksız olarak bir bedel karşılığında yapılan satış işlemi, ikinci yöntem ise alıcının satıcıya herhangi bir bedel ödemediği hibe işlemi. 

Hibe yönteminde harçlar satışa göre oldukça fazla olduğu için, gayrimenkul devrinde en çok kullanılan yöntem satış olarak karşımıza çıkıyor. 

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Herhangi bir yabancıya yapılan satış işleminden farksız olan aile içi gayrimenkul devrinde süreç belediyelerin tapu dairelerinde görülüyor. Satış yöntemiyle yapılan gayrimenkul devir işleminde alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere binde yirmi oranında harç ödenmesi talep ediliyor. 


Geri Dön