25 / 04 / 2024

ak saray maliyet bilgisi

ak saray maliyet bilgisi

Kasım ayında Ak Saray'ın maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 27 Ocak'ta, "Bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" yanıtını verdi.

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

İnşaat maliyetlerindeki akıl almaz artış ev almak isteyenlerin hayallerini yıktı! İnşaat maliyet endeksi 11 Mayıs 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına yönelik İnşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilerin akıl almaz şekilde attığını gören vatandaşların ev alma hayalleri yıkıldı. Peki 2022 İnşaat maliyetleri ne oldu? 2022 inşaat birim maliyetleri kaç arttı?

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Ahmet Akın'dan Kuzey Marmara Otoyolu açıklaması!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerindeki olağanüstü ek maliyet artışlarını sahiplenen olmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, konuya ilişkin konuştu.

YHT projelerindeki maliyet artışı için soru önergesi verildi!

Yüksek hızlı tren projelerindeki maliyet artışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ek maliyet artışları TBMM gündeminde!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan ek maliyet artışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Topkapı Sarayı'na kazıklar çakıldı, kayma durduruldu!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına istinat duvarı yapıldı. Ayrıca aynı yamaca 578 adet mini kazık çakıldı...

Ömer Çelik:Külliye'nin kaçak olması söz konusu değil!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adli Yıl açılışının Saray'da yapılmasıyla ilgi konuştu. Çelik, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir. Orada herhangi bir şekilde kaçak durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı. 

Palandöken Belediyesi 22 milyon TL'ye nikah sarayı inşa ediyor!

Palandöken Belediyesi, 14 bin metrekarelik alan üzerine ‘akıllı’ nikah sarayı inşa ediyor. 2. Abdülhamid'e ithafen yapılan projenin maliyeti 22 milyon TL olarak açıklandı.

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

Altınbaşak Doğa satış ofisi!

Altınbaşak Doğa satış ofisi iletişim bilgisi haberimizde yer alıyor. Ankara'da Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde hayata geçirilen proje 63 daireden oluşuyor. 

Altınbaşak Doğa satış fiyatları!

Altınbaşak Doğa satış fiyatları haberimizde yer alıyor. Ankara Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilen projede 1 blokta 63 daire bulunuyor. 

ak saray maliyet bilgisi Haberi

ak saray maliyet bilgisi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetini kasım ayında ‘1 milyar 370 milyon lira’ olarak açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aradan 3 ay geçmeden bu kez ‘bizde bilgi yok’ dedi. Şimşek, “Bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır” demekle yetindi. Maliye Bakanı’nın “bilgi yok” demesi, “Saray için yapılan harcamalar kayıt altına alınmıyor mu” sorusunu gündeme getirdi.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4 Kasım’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti ve maliyetin hangi bütçeden karşılanacağı sorusu üzerine Şimşek, yeni hizmet binasının proje bedelinin toplam 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı.


Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Şimşek, o zamana kadar Başbakanlık bütçesinden 963.4 milyon lira harcandığını, 2015 yılında tamamlanması planlanan proje nedeniyle bütçeden 300 milyon lira ödenek...