20 / 04 / 2024

AKILLI binalarda bulunan özellikler

AKILLI binalarda bulunan özellikler

Otel ve rezidanslardan sonra evlerde de kullanımı yaygınlaşan akıllı bina uygulamaları yaşam konforunu arttırmayı hedefliyor. Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman akıllı binalar ile ilgili açıklama yaptı.

Akıllı binalar hayatımızı nasıl değiştirecek?

Otel ve rezidanslardan sonra evlerde de kullanımı yaygınlaşan akıllı bina uygulamaları yaşam konforunu arttırmayı hedefliyor. Alman menşeili Berker by Hager düzenlediği basın toplantısı yapıldı.

İstanbul'da 20 yaşın üzerinde kaç konut var?

Mega kent İstanbul'daki her 10 binadan 7'si 20 yaşın üzerinde olurken, şehirde yapım tarihi 2000 yılı ve öncesine ait bu binalarda bulunan konut sayısı 3,1 milyon adedin üzerinde.

Aydın'da yıkım kararı çıkan binalar boyandı!

Aydın'da 'Yolsuzluk binaları' başlığıyla gündeme gelen binalarda bulunan kaçak yapılar mühürlenip firmaya ceza verildi.

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil!

Video konferans ile Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil'' dedi.

Maltepe'deki riskli binalarda tehlikeli yaşam!

21 kişinin hayatını kaybettiği Kartal'da çöken binanın bölgesinde bulunan binalarda oturanlar benzer bir kaderi paylaşmamak için tedbir almaya başladı.

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gemlik'te 50 bin kişi riskli binalarda yaşıyor!

GEMPORT'taki hisse satışıyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz acı ve çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne serdi: “Gemlik’te 50 bin vatandaşımız 'Tabutluk' tabir edilen binalarda yaşıyor.”

Folkart Towers'ta akıllı bina sistemi facianın önüne geçti!

İzmir'in ikiz kuleleri Folkart Towers'ın A Kulesi'nde önceki akşam bakımda olan bir asansörün motorunun alev alması sonucu binalarda bulunan gelişmiş yangın söndürme sistemleri devreye girdi.

İzmir Folkart Towers akıllı bina sistemini kullanıyor!

İzmir’in ikiz kuleleri Folkart Towers’ın A Kulesinde önceki akşam bakımda olan bir asansörün fan motorunun alev alması sonucu binalarda bulunan gelişmiş yangın söndürme sistemleri anında devreye girdi.

Ankara'da apartmanın altında bulunan markette yangın meydana geldi!

Ankara'da apartmanın altında bulunan markette yangın meydana geldi.Olay, gece saatlerinde Mamak'ta meydana geldi. Tıp Fakültesi Caddesi üzerindeki 74 numaralı apartmanın altında bulunan market, bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı...

Beşiktaş'ta asansörlerin yıllık kontrolleri yapılıyor

Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması için bir duyuru yayımladı. Belediye sınırları içerisindeki binalarda kullanılmakta olan asansörlerin yıllık kontrol ve bakımları, anlaşmalı kuruluşa yaptırılabilecek .

Alarko GYO Kent AVM'de bulunan 39 bağımsız bölümün değerleme raporunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kent AVM'de bulunan 39 bağımsız bölümün değerleme raporunu yayınladı.

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Beyoğlu'nda bulunan 4 adet gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Beyoğlu'nda bulunan 4 adet gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı.

AKILLI binalarda bulunan özellikler Haberi

AKILLI binalarda bulunan özellikler

Akıllı bina otomasyon ve anahtar priz sistemlerinin güçlü markası Alman menşeili Berker by Hager düzenlediği basın toplantısında Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman akıllı bina sektörünün durumunu ve öngörülerini basın mensupları ile paylaştı. Merak edilen soruları yanıtlayan Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, akıllı bina sistemleri sayesinde günlük hayatta zaman kaybettiren rutin işlemlerin artık daha pratik bir biçimde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Geliştirilen entegre ekranlardan Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinden sağlanan hava raporları, Trafik Koordinasyonu Merkezi’nden alınan canlı kamera görüntüleri ve IMKB’den gelen anlık verilerin takip edilebileceğini belirten Kahraman, çeşitli senaryolar ile aydınlatma, ısıtma-soğutma, iklimlendirme ve perde-panjur gibi yaşam alanlarında bulunan fonksiyonların kolaylıkla yönetilebileceğini ekledi.Akıllı bina otomasyonlarının yaşlıların ve bakıma ihtiyacı olan kişilerin de gündelik yaşamlarını kolaylaştıracağını belirten Kahraman şöyle konuştu:



“Akıllı...