28 / 03 / 2024

Aksa 3.köprüye enerji desteği sunuyor

Aksa 3.köprüye enerji desteği sunuyor

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü'ne Türkiye'nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

3. köprüdeki Astaldi hisselerine Çinliler talip!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada 3. köprüdeki Astaldi hisseleri ile IC Holding'e ait yüzde 20 hisseye Çinliler talip olduğunu belirtti...

Sakarya'ya 3. köprü ve duble yol için kamulaştırma müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından daha önce şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesinde önemli bir aşamaya gelindi.

Sakarya'ya 400 metrelik 3. köprü geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesi için çalışma başlatıldı. Toçoğlu, “Şehrimizin üçüncü köprüsünü inşa edeceğiz. Köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yolla şehrimizin doğ

Aksa Jeneratör'den 3. köprüye enerji desteği!

Aksa Jeneratör Kiralama Genel Müdürü Murat Dönmez, "Avrupa ile Asya'yı üçüncü kez birbirine bağlayacak ve dünyanın üzerinden raylı sistem geçen en uzun asma köprüsünün inşaatının tamamlanmasında bizim de katkımız olacak." dedi

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. Köprü'ye ÇED muafiyeti tanınmasına ilişkin karar verildi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), İstanbul boğazına yapılan 3. Köprü'ye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyeti tanınmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

Aksa 3. köprüye enerji desteği sağlıyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü'ne Türkiye'nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

3. Köprü inşaatında 300 bin TL'lik malzeme çalındı!

3. köprü inşaatının şantiyesine giren hırsız, asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu ve 6 adet elektronik beyini çaldı... Hırsız, 300 bin TL değerindeki elektronik malzemeleri 600 TL'ye hurdacıya sattı...

Serhat Çeçen: 3. Köprüde işin yüzde 65'i bitti!

IC Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, 3. Köprü'nün hem gece hem gündüz kendisini tamamen göstermeye başladığını belirterek, "Köprü ve yollar olarak işimizin yüzde 65'ini bitirmiş durumdayız" dedi.

3. köprü inşaatında son görüntüler!

İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve iki şeritli demir yolu geçecek olan köprüye yapılan ışıklandırma sisteminin aydınlanması kameraya yansıdı.

3. köprüde adım adım sona yaklaşılıyor!

İstanbul'un 3'üncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim'de 7 tabliye köprüye yerleştirildi bile. 2 yaka birbirine adım adım yaklaşırken, SABAH muhabiri de hummalı çalışmaları izledi ve köprüde ilk yürüyüşü yaptı.

Aksa 3.köprüye enerji desteği sunuyor Haberi

Aksa 3.köprüye enerji desteği sunuyor

Türkiye'nin en büyük kiralık jeneratör filosuna sahip olan Aksa Jeneratör, 3. Boğaz Köprüsü'nün hızla devam eden inşaatında kiralık mobil jeneratörleriyle hizmet veriyor. 


Dünyanın sayılı yüksek mühendislik örneklerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş boğaz geçiş köprüsü olacak. 3. Boğaz Köprüsü, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini de taşıyacak. Birçok ilke imza atılan 3. 

Boğaz Köprüsü'nün hızla devam eden inşaatına, 400'den 1200 kVA'ya kadar enerji verebilen kiralık mobil jeneratörleriyle Aksa Jeneratör de katkı sunuyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne de enerji desteği sağlayan Aksa Jeneratör, boğazın yeni köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de 29 adet kiralık jeneratörle yaklaşık 10 MW'lık güç veriyor. Aksa Jeneratör Kiralama Genel Müdürü...