28 / 03 / 2024

Aksa Enerji Afrika madagaskar

Aksa Enerji Afrika madagaskar

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip bir HFO santrali kurmak için harekete geçti.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

İ Yapı İnşaat Afrika'ya enerji veriyor!

İ Yapı İnşaat, Afrika'nın fakir ülkesi Mali'de bin megavatlık enerji işine soyundu. 10 yıl içinde tamamlanması planlanan bu dev projenin ilk etabı Ekim 2017 tarihte başlayacak.

Aksa Enerji'nin 5 rüzgar santralinin satışı için onay!

Aksa Enerji Üretim AŞ, satmayı planladığı 6 enerji santralinin 5'ine onay çıktı. Aksa, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) konuyla ilgili açıklama yaptı.

Aksa Enerji, Ordu Kozbükü hidroelektrik santralini satışa çıkardı!

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından, şirketin bağlı ortaklıklarından İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ordu ilindeki Kozbükü hidroelektrik santralinin satışına karar verildiği bildirildi.

Orta ve Batı Afrika ülkelerine yatırım çağrısı!

Kanada, Kamerun ve Batı Afrika Ticaret Odası Başkanı Yasin Erdem, Batı Afrika'da müteahhitlik, enerji, iletişim, sağlık ve eğitim gibi çok sayıda sektörde yatırım imkanı bulunduğunu ifade ederek, "İş adamlarımızı Batı Afrika'ya yatırıma davet ediyorum. dedi.

Aksa Enerji, Afrika’nın enerji ihtiyacına çözüm getiriyor!

Afrika-Türkiye Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdüren Aksa Enerji, Afrika ülkelerindeki enerji ihtiyacına yatırımlarıyla çözüm getirmeyi hedefliyor.

3. Havalimanı’nın enerji ihtiyacını Aksa karşılayacak!

İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) Türkiye tarihinin en büyük havalimanı projesinin enerji ihtiyacını karşılamak için yerli firma Aksa Jeneratör’ü tercih etti.

Aksa Jeneratör, demokrasi nöbetine jeneratör desteği verdi!

Enerji sektörünün önemli oyuncularından Aksa Jeneratör, 10 Ağustos gününe kadar meydanlarda süren demokrasi nöbetine jeneratör setleri ve mobil şarj istasyonlarıyla destek verdi.

Aksa Enerji Afrika’daki yeni rotası Madagaskar!

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip bir HFO santrali kurmak için harekete geçti.

AKSA Enerji, Madagaskar'da şirket kurdu!

Aksa Enerji Üretim AŞ, Madagaskar Cumhuriyeti'nde 120 megavat kapasiteli bir fuel-oil elektrik üretim santrali tesis etmek için Aksaf Power Ltd. adında bir şirket kurduğunu duyurdu.

Aksa Jeneratör Tahran'da satış ofisi açtı!

Aksa Jeneratör, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, İngiltere, Dubai, Çin, Cezayir, ABD, Singapur, Irak, Kazakistan, Gana ve Güney Afrika'da bulunan satış ofislerine İran'ı da ekledİ.

Aksa Jeneratör, İran'da yeni ofis açtı!

Dünyanın en önemli jeneratör üreticilerinden Aksa Jeneratör, yurt dışı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye, Çin ve ABD’deki üretim tesisleriyle büyümesini sürdüren Aksa Jeneratör, İran’da açtığı yeni satış bayi ile ülkenin enerjisine enerji katacak.

Aksa Jeneratör kiralama hizmeti ile enerjiyi garantiliyor!

Dünyanın önde gelen jeneratör üreticileri arasında yer alan Aksa, dönemsel ve sürekli enerji ihtiyacını karşılamada Türkiye’nin en büyük kiralık jeneratör filosuyla hizmet veriyor.

Aksa Enerji Afrika madagaskar Haberi

Aksa Enerji Afrika madagaskar

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Gana Cumhuriyeti’nde kurmakta olduğu 370 MW’lık HFO santralinin ardından, şimdi de Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip bir HFO santrali kurmak için harekete geçti.


Son yıllarda enerji ihtiyacı artan Afrika kıtası Aksa Enerji’nin yeni odağı oldu. Türkiye’deki enerji sektöründeki arz fazlası nedeniyle yönünü yurtdışına çeviren Aksa Enerji, Afrika ülkelerindeki enerji sorununa yatırımlarıyla çözüm getiriyor.


700.000 MWsa’lik garantili satış


Gana Santrali inşaatına hız kesmeden devam eden ve santrali 2016 yılının son çeyreği itibarıyla peyderpey devreye almaya başlayacak olan Aksa Enerji, şimdi de Madagaskar Cumhuriyeti’nde elektrik üretecek.


Afrika yatırımlarının ilk adımını Gana Cumhuriyeti Hükümeti’nde attıklarını dile getiren Aksa Enerji Grup Başkanı, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt...