27 / 04 / 2024

aksaray tramvay yaya üstgeçidi

aksaray tramvay yaya üstgeçidi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aksaray-Millet Caddesi üzerinde yeralan Yusufpaşa Tramvay İstasyonu Mevkiindeki yaya üstgeçidini yaşlı ve engelli vatandaşların bu hattı daha kolay ve sağlıklı kullanımı amacıyla kaldırıyor...

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

Aksaray'a 6 yeni köprü inşa edilecek!

Aksaray'da ulaşım ve trafik sorununu çözüme kavuşuyor. Ulaşımı kolaylaştırmak için birçok yeni proje hazırlayan Aksaray Belediyesi, 2015 yılında yaptığı yaya ve araç köprüsüne bu yıl 6 adet daha yeni köprü ekliyor.

Aksaray'a yeni meydan yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ binası ve üst geçitleri yıkarak, Aksaray'da 61 bin metrekarelik yeni bir alan açıyor. Belediye, Aksaray Meydanı'ndaki yoğun yaya ve araç trafiğini rahatlatmak için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı'na kadar uzatılacakmış!

1993 yılında Aksaray-Otogar arasında hizmete giren hızlı tramvayın havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında, altyapı çalışmaları tamamlanmış. 23 kilometre uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla günde 400 bin yolcu taşınacakmış.

1992 yılında Aksaray-Sirkeci tramvay hattının ilk etabı açılacakmış!

1992 yılında Aksaray-Sirkeci tramvay hattının Aksaray-Beyazıt bölümü hizmete açılacakmış. Günde ortalama 120 bin yolcu taşıyacak 3.5 kilometrelik tramvay hattının ilk etabı vagonlarla birlikte 175 milyar liraya mal olmuş.

1992 yılında İstanbul tramvaylı günlere dönüyormuş!

1992 yılında İstanbul'da ulaşımı halletmek için İstanbul tekrardan tramvaylı günlere dönüyormuş. Saatte yaklaşık 10 bin kişi taşıyacak, 4 kilometre uzunluğundaki Sirkeci-Aksaray tramvay hattı projesinin keşif bedeli 16 milyar liraymış.

1991 yılında 2 tramvay projesinin temeli atılmış!

1991 yılında Aksaray ve Sirkeci arasında hizmete konulacak, toplam 4 kilometre uzunluğundaki tramvay projesi ve Ataköy ile Yenikapı arasında yapılması düşünülen hızlı tramvayın temelleri atılmış.

1990 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1990 yılında İstanbul 34 yıl sonra tramvaya kavuşacakmış. İETT tarafından hazırlanan tramvay projesi 1 yılda tamamlanacakmış. Aksaray ile Sirkeci arasında çalışacak tramvay hattı 4 kilometre uzunluğunda olacakmış.

1985 yılında hızlı tramvay ihalesini İsveçliler kazanmış!

1985 yılında yapılan hızlı tramvay ihalesini ASEA adlı İsveç firması ile Türk Yapı Merkezi kazanmış. Aksaray-Küçük Sanayi Bölgesi arasında, 7 kilometrelik tramvay sistemi 38 milyar liraya mal olacakmış.

Aksaray'da üstgeçit yerine sinyalizasyon sistemi yapılıyor!

Aksaray-Millet Caddesi üzerinde yer alan Yusufpaşa Tramvay İstasyonu Mevkiindeki yaya üstgeçidi, yaşlı ve engelli vatandaşların bu hattı daha kolay ve sağlıklı kullanımı amacıyla kaldırılıyor...

Aksaray Yusufpaşa tramvay yaya üstgeçidi kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aksaray-Millet Caddesi üzerinde yeralan Yusufpaşa Tramvay İstasyonu Mevkiindeki yaya üstgeçidini yaşlı ve engelli vatandaşların bu hattı daha kolay ve sağlıklı kullanımı amacıyla kaldırıyor...

Kabataş Bağcılar arası tramvay durakları!

Kabataş Bağcılar arası tramvay duraklarından Kabataş, Fındıklı, Tophane, Karaköy, Eminönü, Sirkeci, Gülhane, Sultanahmet, Çemberlitaş, Beyazıt, Laleli, Aksaray, Yusufpaşa, Haseki, Fındıkzade, Çapa-Şehremini, Pazartekke, Topkapı sadece yarısı...

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı!

1989 yılından bu güne yolcu taşımaya devam eden Aksaray - Atatürk Havalimanı Hafif Metro hattı, hizmet verdiği bölge ve güzergah üzerinde günlük ortalama 220.000 yolcu taşıyor...

aksaray tramvay yaya üstgeçidi Haberi

aksaray tramvay yaya üstgeçidi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul genelinde engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kentiçi ulaşımını ve toplu taşıma araçlarına daha konforlu ve güvenli erişimlerini sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor.


Bu kapsamda; Aksaray-Millet Caddesi üzerinde yeralan Yusufpaşa Tramvay İstasyonu Mevkiindeki yaya üstgeçidi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bu hattı daha kolay ve sağlıklı kullanımı amacıyla kaldırılacaktır.


Millet Caddesinden karşılıklı yaya geçişleri ve Yusufpaşa Tramvay İstasyonuna yaya erişiminin daha konforlu yapılabilmesi için üstgeçit yerine Butonlu Yaya Sinyali düzenlemesi yapılarak, istasyonlara ve geçişlere bütün erişimler sağlanmıştır.


20 Kasım 2013 Çarşamba günü (bugün) saat 23.00’da başlayacak ve üç (3) gün sürecek olan çalışmaların trafiği etkilememesi için, 23.00-06.00 saatleri arasında...