26 / 04 / 2024

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.



Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Eminönü'nde trafik kilitlendi. Güzel havayı fırsat bilen vatandaş ve turistler, özellikle İstanbul'un tarihi, turistik yerler ile sahil kesimlerini doldurdular. Sarayburnu'nda halkın ziyaretine açılan Türk Donanması'na ait silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TGC Anadolu'yu görmek isteyen vatandaşlar da bu gruba eklenince adeta izdiham oldu. Bir gün sonra Karadeniz'e yola çıkacak olan gemiyi İstanbul'daki son gününde görmek isteyenler Eminönü'ne akın etti.

TRAMVAY SEFERLERİ YAPILAMADI

Eminönü'ne giden vatandaşların, caddeleri ve tramvay hattını yaya yolu olarak kullanması sonucu tramvay seferleri yapılamadı. Ayrıca trafik de durma noktasına geldi. Yaşanan insan seli sebebiyle alt geçitlerden yolun karşısına geçmek zorlaşırken, vapur iskelesi ve otobüs duraklarına gitmek isteyen vatandaşlar tehlikeli olmasına rağmen demir parmaklıkların üzerinden atlayarak seyir halindeki otomobillerin aralarından geçti. 

VATANDAŞLAR DUVARLARDAN ATLADI!

Bazı vatandaşlar ise araç alt geçidinin duvarlarına tırmandı. Sirkeci istasyonunda ve iskelelerde yaşanan yoğunluk,  Marmaray  ve vapur seferlerinde de aksaklıklar yaşanmasına sebep oldu . Eminönü'ndeki yoğunluk yayalara ve sürücülere oldukça zor anlar yaşattı. 
 

SAHİL YOLU KİLİTLENDİ

Binlerce kişi bir gün sonra Karadeniz'e doğru yola çıkacak olan gemiyi görmek için Sarayburnu Rıhtımı’na akın etti. Kuyruk kilometrelerce uzadı. Sahil Kennedy Caddesi’nde trafik kilitlendi. Araçlarından inen insanlar uzaktan geminin fotoğraflarını çekti.


Geri Dön