26 / 04 / 2024

Aksaray-Ulukışla hızlı tren demiryolu projesi

Aksaray-Ulukışla hızlı tren demiryolu projesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, "Mersin Limanı'nı Samsun Limanı'na kadar bağlayacak olan bir hattın ilk adımı olan Aksaray-Ulukışla hızlı tren demiryolu hattının yapımını yatırım programını aldık." diye konuştu.

Aksaray-Ulukışla Demiryolu Hattı projesi meclis gündeminde!

Aksaray-Ulukışla Demiryolu Hattı ve Yüksek Hızlı Tren Yolcu Hattı Projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Açıkel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adil Karaismailoğlu'ndan Aksaray'a Yüksek Hızlı Tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Aksaray'ın Yüksek Hızlı Tren isteğini bildiklerini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesi mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya-Kayseri Hızlı Tren projesi meclis gündeminde!

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesini meclis gündemine taşıdı..

Niğde Ulukışla yüksek hızlı tren projesi mecliste!

Niğde'nin Ulukışla ilçesini de kapsayan bir yüksek hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Akdeniz demiryoluyla Karadeniz'e bağlanıyor!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, "Mersin Limanı'nı Samsun Limanı'na kadar bağlayacak olan bir hattın ilk adımı olan Aksaray-Ulukışla hızlı tren demiryolu hattının yapımını yatırım programını aldık." diye konuştu.

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Ankara-Aksaray-Adana yüksek hızlı tren projesi TBMM'de!

Ankara-Aksaray-Adana ve Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projeleri mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz ay ihalesi gerçekleştirilen Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı ile ilgili müjdeyi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan verdi.

Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının ihalesi tamam!

Karaman'a çağ atlatacak önemli projelerden birisi olan hızlı tren projesi kapsamında Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım ihalesi tamamlandı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi ile Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

Konya-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Konya-Aksaray- Nevşehir- Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. Gürer, sorularının Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İstanbul-Selanik hızlı tren çalışmaları bu yıl başlayacak!

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: İstanbul'dan Edirne'ye kadar yüksek hızlı tren yapımını bu yıl başlatacağız. Yunanistan tarafı da çalışmaları başlatırsa birkaç yıla proje tamamlanır.

Aksaray-Ulukışla hızlı tren demiryolu projesi Haberi

Aksaray-Ulukışla hızlı tren demiryolu projesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) Türkiye İstişare Toplantıları kapsamında Mersin Şubesi ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen "Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye" programına katıldı.

- Akdeniz Sahil Yolu projesi

Kalkınma Bakanı Elvan, lojistiğin ulaştırmadan ayrılmasının mümkün olmadığı belirterek, ulaştırma yatırımlarında temel bazı önceliklerin bulunduğunu söylesi.

Önceliklerin başında kuzey-güney, doğu-batı koridorunun bir an önce tamamlanmasının geldiğini, bu noktada da çok yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirten Elvan, "Karadeniz Sahil Yolu'nu tamamladık. Akdeniz Sahil Yolu'ndaki çalışmalarımız devam ediyor. Az bir kesimimiz kaldı. Çok sayıda tünel, viyadük açıldı. Kuzey-güney bağlantı hatlarında ise tamamlama aşamasına geldik. Önümüzdeki birkaç yıl içinde kuzey-güney, doğu-batı koridorunu ulaşım altyapısı itibariyle, karayolu altyapısı itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

- Lojistik merkezleri yapılıyor

Demiryolu ve denizyolu taşıma paylarının daha da artırılmasının önemine dikkati...