25 / 04 / 2024

aksigorta hasar sorgulama

aksigorta hasar sorgulama

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak.

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, meydana gelen hasarın 15 milyar dolarının sigorta sektörü tarafından karşılanacağını söyledi.

Emlak ve çöp vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için; çöp vergisi ise mesken ile işyerleri için ödeniyor. Peki, emlak ve çöp vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Emlak vergisi borç sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başladı. Peki, ödemeniz gereken emlak vergisi borcunuzu bilmiyorsanız sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? İşte emlak vergisi borç sorgulama işlemleri..

İstanbul emlak vergisi sorgulama!

Bir taşınmaz malın emlak vergisi borcu olup olmadığı, ilgili belediyeye gidilerek sorgulanabileceği gibi, internetten üzerinden de sorgulanabiliyor. İşte İstanbul emlak vergisi sorgulama işlemleri..

Konut tapusu sorgulama işlemleri!

Taşınmaz mal satın almak isteyenler öncelikle tapu örneği ile birlikte sorgulama yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile yapılıyor. İşte konut tapusu sorgulama işlemleri..

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Aksigorta, elementer sigorta sektöründe açık ara lider!

Tüm süreçlerini müşteri memnuniyetli odaklı yöneten Aksigorta, sikayetvar.com’a gelen şikayetlerin sektörel karşılaştırmalı analizinin yapıldığı bir endeks olan “Müşteri Deneyim Endeksi”ne göre 2015 yılı ikinci çeyrekte de sektör liderliğini sürdürdü.

Hacizli tapu sorgulama!

Alacaklılar, borcunu tahsil etmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabiliyor. Peki, bir tapuda haciz olup olmadığı nasıl öğrenilir? Hacizli tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapu şerhi sorgulama!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki, tapuda şerh olup olmadığı nasıl sorgulanır? İşte tapu şerhi sorgulama..

AFAD-RED ile deprem sonrası hasar anında belirlenecek!

Yeni geliştirilen AFAD-RED ismi verilen yazılım sayesinde tahmini can kayıpları, yaralılar, binalardaki hasar ve yardıma ihtiyaç duyan kişi sayısı belirlenebilecek.

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası mesken ve işyerleri yaptırılıyor. Ödenen poliçe doğrultusunda yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

İstanbul depremi 120 milyar dolar hasar yaratacak!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, 2050 yılına kadar gerçekleşme riski yüzde 50 olan İstanbul depreminin 120 milyar dolarlık kayıp yaratacağını belirterek, bunun 30 milyar dolarının sigortacılar tarafından karşılanacağını söyledi.

aksigorta hasar sorgulama Haberi

aksigorta hasar sorgulama

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak… Bu gibi afetler en çok çatı uçması, tavan çökmesi ve su basması hasarlarına yol açıyor.


Küresel ısınma ile birlikte iklime bağlı doğal afetlerin sayı ve ölçeğinde özellikle son dönemlerde önemli bir artış meydana geldi. Geçtiğimiz 30 yıl boyunca, sıcaklıklar, her 10 yılda yaklaşık 0.2 °C artış gösterirken, iklim değişikliklerinin en büyük nedeni olan bu farkın 2100 yılına kadar 1.1 ile 6.4 °C arasında yükseleceği öngörülüyor. Küresel iklim değişikliği ve etkileri, sigortacılık adına günümüzü ve geleceği etkileyecek en ciddi sorunlardan biri haline geldi. Geçtiğimiz hafta yaşanan lodos fırtınası ve sel baskınları, sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran iklim...