19 / 04 / 2024

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, meydana gelen hasarın 15 milyar dolarının sigorta sektörü tarafından karşılanacağını söyledi.



Marmara Depremi’nin üzerinden 19 yıl geçti. Depremde, 18 bin 373 kişinin hayatını kaybetmiş, yaklaşık 40 bin kişinin yaralanmış, 130 binin üzerinde bina yıkılmış ve 380 bine yakın konut ve işyeri zarar görmüştü. 

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen depremle ilgili şunları söyledi; "Marmara Depreminin gerçekleştiği 1999 yılında sigortalılık oranının düşük olması nedeniyle meydana gelen 20 milyar dolarlık hasarın sadece yüzde 5’i sigorta şirketleri tarafından karşılanabildi. O dönemde ülke genelinde sadece 500 bin civarında konut deprem teminatlı konut sigortası güvencesi altındaydı. Bugün her iki konuttan biri DASK güvencesi altında. DASK’ın tek bir hasarda ödeme gücü yaklaşık 17 milyar TL.”

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

Zorunlu deprem sigortası yetmiyor

ur Gülen, meydana gelen hasarın 15 milyar dolarının sigorta sektörü tarafından karşılanacağını ifade etti. Uğur Gülen, şöyle dedi:

"Konutun değerinin DASK tarafından verilen teminat tutarını aşması durumunda, sigortalıların aşan kısım için konut sigortası ile ek teminat alması gerekiyor. İhtiyaç sadece konutun yeniden inşası değil, geleceğe umutla bakılmasına olanak tanınmasıdır. İş durumu kaybı, acil temel ihtiyaçların giderilmesi gibi kazazedelerin hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmelerini sağlayacak ihtiyaçların giderilmesi önemli. Bu da DASK’ı destekleyici ek sigortalarla mümkün."


Geri Dön