29 / 03 / 2024

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.



Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, Anadolu Ajansı muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgede çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, afetin yaşandığı şehirlerde sigorta oranının yüzde 17-20'lerde, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) sigorta oranının ise yüzde 49 olduğunu dile getiren Atilla Benli ülke genelinde daha yüksek oranlı olan bölgeler olduğunu belirterek, "tabii sigortalılık oranı, Türkiye gibi bir ülke için yeterli oranda değil. Yaşanan deprem sonrasında toplamda 66 bin hasar dosyası bulunuyor. Söz konusu bu dosyalarla ilgili sektörün çok hızlı bir biçimde önlemlerini aldı. Hasar operasyonlarını bitirdi ve ciddi bir ödeme yaptı. İlk tespitlerde özel sektör sigortalılarına toplamda 76 milyar TL hasar ödemesi olduğunu hesapladık. Bunun yaklaşık olarak 2,5-3 milyarı da ödenmiş durumda." dedi.

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Atilla Benli yaptığı açıklamada hayat sigortalarıyla ilgili bilgilerin Sigorta Bilgi Merkezinden sektörle paylaşılacağını, insanların başvuru yapmasına gerek kalmayacağını dile getirerek, "Hayat sigortalarıyla ilgili olarak da yaklaşık oplarak 1 milyar TL ödememiz olacak. Sigorta Bilgi Merkezi dataları topluca indireceği için ihbara da gerek kalmayacak. Toplamda 44 bin kişinin datasından bahsediliyor. Bu kişilerin bilgileri de sigorta şirketlerinin bilgileriyle birleştirilip ilgili lehtar ve varislere ödenmeye hazır bir biçimde bekliyor olacak. Sigorta şirketlerimiz de hazır, ihbarları beklemeden ödeyecek şekilde arka tarafta işlemlerimizi yapıyoruz." dedi.


Geri Dön