19 / 04 / 2024

Akyar Rüzgâr Enerjisi Santrali

Akyar Rüzgâr Enerjisi Santrali

Akyar Rüzgâr Enerjisi Santrali projesinin yapımı için Muğla Bodrum'a bağlı Akyarlar ve Turgutreis'te proje güzergahına isabet eden ada ve parseller için acele kamulaştırma kararı çıktı.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Türkiye'ye 20 milyar dolarlık rüzgar yatırımı!

Mehmet Acarla, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde 20 bin megavat rüzgâr enerjisi hedefine ulaşabileceğini söylerken, “20 milyar dolar gibi bir yatırıma ihtiyaç var. Dolayısıyla finansman imkânları kritik” diyor.

Tokat HES ve Bilecik RES için acele kamulaştırma!

Tokat ilinde tesis edilecek hidroelektrik santrali ile Bilecik ilinde tesis edilecek rüzgâr enerjisi santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Hollanda'da trenler 2018'de rüzgar enerjisine geçiyor!

Hollanda'da ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgâr enerjisinden karşılanacağı belirtildi. Eneco and VIVENS firmaları tarafından yenilenecek mevcut raylı sistemlerin yüzde 50 elektrik ihtiyacı rüzgâr enerjisi ile karşılanacak

Akyar Rüzgar Enerji Santrali imar planı değişikliği askıda!

Muğla Bodrum ilçesi sınırlarında kurulacak olan Akyar Rüzgar Enerji Santrali Enerji Nakil Hattı güzergahına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...

Sivas, İzmir ve Uşak'ta RES için kamulaştırma!

Sivas, İzmir ve Uşak illerinde tesis edilecek rüzgâr enerjisi santrallerinin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Balıkesir ve Kırklareli'de acele kamulaştırma kararı!

Balıkesir ve Kırklareli illerinde tesis edilecek rüzgâr enerjisi santrallerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların maliye bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye rüzgar enerjisi alanında dünyanın merkezi olacak!

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'de rüzgâr türbini ve teknik ekipmanların yapımında son yıllarda artış olduğunu söyledi.

Trabzon, Karaman, Elazığ ve Bursa'da acele kamulaştırma!

Trabzon, Karaman ve Elazığ illerinde kurulacak hidroelektrik santralleri ile Bursa İlinde kurulacak rüzgâr enerjisi santralinin yapımı amacıyla belirlenen parsellerde acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Adnan Polat rüzgâra 1 milyar dolar yatıracak!

Polat Holding, rüzgâr enerjisi alanında büyümesini hızlandırdı. Rüzgâra 5 yılda 1 milyar dolarlık yatırım planlayan şirket Türkiye'de üretilmeyen bir tribün için Alman şirketi ile anlaştı.

7 ilde 34 alanda kamulaştırma kararı alındı!

Giresun, Ordu, Trabzon, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde tesis edilecek hidroelektrik santralleri ile Balıkesir ve Çanakkale illerinde tesis edilecek rüzgâr enerjisi santrallerinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kara

Urla RES projesine durdurma kararı!

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, yapılması planlanan Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) için ormanlık alanda yapılan ağaç kesimine karşı köylüler protesto gösterilerine başlamıştı..

Akyar Rüzgâr Enerjisi Santrali Haberi

Akyar Rüzgâr Enerjisi Santrali


Akyar Rüzgâr Enerjisi Santrali projesinin yapımı için Muğla Akyarlar ve Turgutreis'te proje güzergahına isabet eden ada ve parseller için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6657

Muğla İlinde tesis edilecek Akyar Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 2/7/2014 tarihli ve 20479 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar?Kurulu’nca 15/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.



Gülcihan YELKENCİ /...