20 / 04 / 2024

Al Khairat Elektrik Santralı çalık enerji

Al Khairat Elektrik Santralı çalık enerji

Çalık Enerji, Irak’ın Kerbela Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Al Khairat Elektrik Santralı projesiyle dünyanın en büyük mühendislik ve müteahhitlik ödülü olarak kabul edilen “Best Global Project” ödülünü kazandı...

Berna Laçin: Emekliler taşraya mı yerleşsin?

Oyuncu ve sunucu Berna Laçin, X sosyal medya hesabından Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu'nun "Taşrada yaşıyorsan her şeyi yarı fiyatına alıyorsun, elektrik faturan çok azdır, ev ya senindir ya da 500-600 TL kira ödüyorsundur" açıklamasını alıntılayarak, yanıt verdi. İşte Laçin'in o paylaşımı ve yorumlar

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Kapaanoğlu İnşaat Metal Alüminyum Elektrik Lojistik Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kapaanoğlu İnşaat Metal Alüminyum Elektrik Lojistik Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Kanbur tarafından kuruldu.

Çalışkan Güzelyurt Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Çalışkan Güzelyurt Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da 700.000,00 TL sermaye bedeli ile Ali Güzelyurt tarafından kuruldu.

Msks İnşaat Malzemeleri Metal Alüminyum Elektrik Malzemesi Matbaa Limited Şirketi kuruldu!

Msks İnşaat Malzemeleri Metal Alüminyum Elektrik Malzemesi Matbaa Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Musa Karadayı tarafından kuruldu.

Yardıma muhtaç vatandaşlara müjde! Devlet  2.700 TL doğal gaz ve elektrik desteği verecek!

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarıyla mücadele eden vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Belirli şartları yerine getiren herkes, 2.750 TL tutarında destek ödemesi alabilir. Başvuru koşulları ve ayrıntıları öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Devlet 2.700 TL destek veriyor!

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelen vatandaşlar dikkat, güzel bir haber geldi. Belirli şartları sağlayan herkes 2 bin 750 TL destek ödemesi alabiliyor. Başvuru şartları ve detaylar için tıklayınız... 

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

Doğalgaz ve petrolde devrim gibi bir dönem başlıyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), kendi sahalarından elde ettiği petrol ve doğal gazdan elektrik üretebileceğini duyurdu. Alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!

Elektrik ve doğal gaz ödemelerine dair yeni bir karar alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. İşte detaylar!

Elektrik, doğal gaz desteği ve sosyal yardım alanlara müjde! Artık PTT’ye gitmeye gerek kalmadı!

PTT üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için artık PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmadığı, hak sahiplerinin, elektrik, doğal gaz, tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden alabilecekleri açıklandı.

Al Khairat Elektrik Santralı çalık enerji Haberi

Al Khairat Elektrik Santralı çalık enerji


Çalık Enerji, Irak’ın Kerbela Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Al Khairat Elektrik Santralı projesiyle dünyanın en büyük mühendislik ve müteahhitlik ödülü olarak kabul edilen “Best Global Project” ödülünü kazandı.


Çalık Holding’den yapılan açıklamaya göre, kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors'un (S&P) da grup şirketleri içinde yer aldığı McGraw-Hill Grubu’nun mühendislik sektöründeki en saygın yayın kuruluşu olarak kabul edilen ENR Magazine (Engeniring News Record) Dergisi’nin Jüri Kurulu,  "Endüstriyel Tesis" kategorisinde 1250 megavatlık Al-Khairat Elektrik Santrali projesini yılın en iyi projesi seçti. Bu kategoride Amerikan taahhütlük şirketi Bechtel’in Suudi Arabistan’da gerçekleştirdiği döküm fabrikası ise ikincilik ödülü olarak değerlendirilen “Award of Merit” ödülü kazandı.


ENR Jüri Heyeti’nin belirlediği kriterler çerçevesinde değerlendirmeler sonrasında ödül kazananlar ENR Dergisi Editörü Scott Blair imzasıyla açıklanarak ilan edildi. ENR Jüri Kurulu; endüstriyel...