20 / 04 / 2024

Albatros Parkı yeşil alan mı oldu

Albatros Parkı yeşil alan mı oldu

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

Yasin Çağatay Seçkin İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı oldu!

Geçtiğimiz hafta istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek'in yerine Profesör Dr. Yasin Çağatay Seçkin getirildi

Albatros Parkı'ndaki yapılaşmaya engel!

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçenin en büyük yeşil alanlarından biri olan Albatros Parkı'nın yapılaşmaya açan plana mahkemeden engel geldi. 

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

Ertuğrul Gülsever'den Albatros Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gülsever, "Albatros Parkı imarlı bir alan. Yeşil alanın imara açılması konusu da doğru değil. İmarlı bir alan olmasına rağmen bizim tercihimiz, imarlı da olsa yeşil alana dönüştürülmesi doğrultusundadır" dedi.

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nın 160 milyon TL bedelle Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına tepkiler büyüyor. Satışa en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi.

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı açıklaması!

Büyükçekmece Sahili'nde yer alan Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satılması tepki çekti.Büyükçekmece Belediyesi: "Alan iddia edildiği gibi park değil, belediyenin tapulu ve imarlı mülküdür. Yeşil alanın imara açılması söz konusu değildir" dedi.

Albatros Parkı'nın satılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!

CHP’li belediyenin Büyükçekmece’deki son yeşil alanı olan Albatros Parkı'nı satmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Albatros Parkı değil, imarlı arazisi satıldı!

Büyükçekmece sahilinde yer alan ve satılmaması için karşı çıkılan Albatros Parkı arazisi 160 milyon 30 bin liraya satıldı. Belediye yetkilisi, arazi satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cihangir'deki Roma Parkı yeşil alan kalacak!

Beyoğlu Belediyesi, İBB'nin Cihangir'deki Roma Parkı'nda başlattığı çalışmaların detaylarını HT İstanbul'a açıkladı: "Sosyal tesis Roma Parkı'na değil, parkın üst kısmında yer alan arkeolojik kazı alanından bağımsız otopark bölümüne yapılacak".

Albatros Parkı yeşil alan mı oldu Haberi

Albatros Parkı yeşil alan mı oldu

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, imarı senelerdir tartışılan Albatros Parkı’nın yürütmesi durdurulan planlarının yerine yeni plan hazırlayarak onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, planda, yaklaşık olarak 30 dönümlük alanda yapı yoğunluğu azaltılıp 5 bin 900 metrekare yeşil alan ayrılarak ve binalara 20 kat yükseklik sınırı getirilerek “ticaret, turizm, konut ve park” düzenlemesi gerçekleştirildi.

KOMİSYONUN KARARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, afet anında kentin toplanma alanı olarak kullanılması amacıyla “Ticaret+konut+turizm” alanlarının tamamının “park” alanı olmasını da uygun buldu. Komisyon raporu, 16 Eylül tarihli meclis oturumunda oylanması sırasında tartışma yaşandı.

CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP'lilere “Yeşil alanları ve parkları intikam aracı olarak kullanıyorsunuz. Bu konuda samimi değilsiniz. Samimi olsaydınız 16/9'lar olmazdı. İstanbul ve Ankara'yı kaybetmeselerdi Arap şeyhlerinin peşinde...