28 / 03 / 2024

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...



İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, imarı senelerdir tartışılan Albatros Parkı’nın yürütmesi durdurulan planlarının yerine yeni plan hazırlayarak onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, planda, yaklaşık olarak 30 dönümlük alanda yapı yoğunluğu azaltılıp 5 bin 900 metrekare yeşil alan ayrılarak ve binalara 20 kat yükseklik sınırı getirilerek “ticaret, turizm, konut ve park” düzenlemesi gerçekleştirildi.

KOMİSYONUN KARARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, afet anında kentin toplanma alanı olarak kullanılması amacıyla “Ticaret+konut+turizm” alanlarının tamamının “park” alanı olmasını da uygun buldu. Komisyon raporu, 16 Eylül tarihli meclis oturumunda oylanması sırasında tartışma yaşandı.

CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP'lilere “Yeşil alanları ve parkları intikam aracı olarak kullanıyorsunuz. Bu konuda samimi değilsiniz. Samimi olsaydınız 16/9'lar olmazdı. İstanbul ve Ankara'yı kaybetmeselerdi Arap şeyhlerinin peşinde İBB mülklerini satmak için koşmaya devam edeceklerdi” diyerek tepki verdi.

CHP'li Meclis Üyesi Sedat Özkan da alanın Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olduğunu dile getirerek “Büyükçekmece halkına verilecek hizmet ve istihdam engelleniyor” dedi. AKP'li İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol da “Burası 2007'de bir operasyonla imara açıldı. Park oldu şimdi, rezidans mı olsaydı” dedi.

 

Mevlüt Uysal: Albatros’u imara açmak Büyükçekmece’ye ihanettir!


Geri Dön