28 / 03 / 2024

Aleksis Çipras

Aleksis Çipras

Rusya Devlet Başkanı, Türkiye'yle ilişkilerin gelişmesi için geçmişte çok uğraştıklarını belirterek, "İlişkilerin düzelmesini istiyoruz. Onları bozan biz değiliz" dedi.

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

DEDAŞ borçları yapılandırılacak!

Başbakan Yardımcısı Arınç, DEDAŞ'a olan elektrik borçlarıyla ilgili, "İyi niyetle ödeme yapmak isteyen bütün vatandaşlarımıza yardımcı olunacak. Borç yapılandırması yapılacak" dedi. İşte Bülent Arınç'ın açıklamaları...

Yunanistan'da konut vergisi yarı yarıya düşecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, vergi indirimleri ve maaş artışını içeren yeni ekonomi paketini açıkladı...

Yunanistan'daki kaçak yapı kaosu bitecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras, 91 kişinin ölümüne neden olan yangınının ardından binlerce kaçak yapının yıkılacağını açıkladı. Çipras, kaçak binaların insanların sahile ulaşmasına engel olduğunu söyledi.

Yunanistan ve Bulgaristan'dan demir yolu hattı projesi!

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

Yunanistan'a cami inşa edilecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

TAP açılış töreni gerçekleştirildi!

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

İzmir- Selanik arası feribot seferleri için görüşmeler sürüyor!

Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras'ın görüşmesinde gündeme gelen İzmir- Selanik arası feribot seferleri için Türk-Yunan heyetleri hiç vakit geçirmeden kolları sıvadı

İzmir-Selanik seferleri, zirve toplantısında konuşuldu!

Ekrem Demirtaş, Türkiye'yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde İzmir ile Selanik arasına feribot seferleri konulması planının gündeme gelmesine ilişkin, "Selanik, Ege'nin Avrupa'ya çıkış kapısı ola

Yunanistan'da konut kredilerinde icraya izin verilmeyecek!

Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras, hükümetinin mortgagelerde büyük bir icra dalgasına izin vermeyeceğini, bunun kreditörler ile Atina’da devam eden müzakerelerde kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Yunan Lüks Seyahat Tanıtım Günleri İstanbul'da düzenlenecek!

Radikal solcu Çipras’ın seçimi kazanmasıyla ekonomik olarak toparlanmak için çalışan komşu, zengin Türk turistleri çekebilmek amacıyla harekete geçti. Yunan hükümetinin İstanbul’da düzenleyeceği turizm etkinliğinde zengin Türk turiste olta atılacak..

Aleksis Çipras Haberi

Aleksis Çipras

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediğini, Türk tarafından bazı açıklamalar aldıklarını ancak somut adımlar atılmadığını söyledi.


Geçtiğimiz kasım ayında Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Türk jetleri tarafından düşürülen Rus SU-24 savaş uçağıyla ilgili bir soru üzerine Rusya Devlet Başkanı Putin, şu açıklamalarda bulundu:


“Biz özür duymadık. Ayrıca hasarın tazmin edilmesi ile ilgili bir hazırlık da görmedik. İlişkilerin yeniden düzeltilmesi arzusunu duyduk. Biz de ilişkilerin düzelmesini istiyoruz. Onları bozan biz değiliz. Biz, Türkiye-Rusya arasındaki partnerlik ve dostluk ilişkilerini görülmemiş düzeye getirmek için her şeyi yaptık. Türk-Rus halkları arasında dostluk çok yüksek seviyelere ulaşmıştır. Biz buna çok değer verdik. Neden...