20 / 04 / 2024

almanya emlak ofisi

almanya emlak ofisi

Yabancıya konut satışını artırmak için toplam 10 ülkede 12 tapu temsilciliği açılacak. İlk tapu temsilciliği uygulaması Berlin’de başladı. Şimdi sırada Hollanda, İngiltere ve Rusya var...

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Türkiye'de bir ilk yaşandı! Yabancıya evini kiraya vermeyen emlakçıya ne kadar para cezası kesildi

İstanbul’da ırkçılık yapan bir emlak ofisi idari para cezasına çarptırıldı.

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Emlak ofisi açılırken nelere dikkat edilmeli?

Mekan Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, emlak ofisi açacak girişimcilere nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini madde madde anlattı.

Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 

Emlak ofisi açmak için birtakım teknik bilgilerin bilinmesinin yanı sıra temel eğitimin de alınması gerekiyor. Peki emlak ofisi açmak için eğitim şart mı? Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 

almanya emlak ofisi Haberi

almanya emlak ofisi

Konut satışını artırmak için düğmeye basan hükümet, bu kapsamda, 10 farklı ülkede 12 tapu temsilciliği açacak.

Geçtiğimiz yıllarda, gayrimenkul neredeyse alıcı ve satıcının oraya gitmesi gerekiyordu. İşlemler de tapu müdürlüğünde yapılıyordu. Hükümet kuracağı temsilciliklerle bu zorunluluğu yok edecek. Taşınmaz, alıcı ve satıcı farklı yerlerde olabilecek. Bu kapsamda konut almak isteyen yabancıların Türkiye'ye gelmesine gerek kalmayacak. Bu sayede bürokrasi azaltılacak ve vatandaşın işlemleri kolaylaşacak.

BERLİN'DE BAŞLADI

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; yurt dışına açılacak olan tapu merkezlerinin pilot uygulaması Berlin'de başlamıştı. Berlin Başkonsolosluğu'nda kurulan Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği ile Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar tapu işlemlerini yapabiliyor. Alım işlemlerinin dışında intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon...