18 / 04 / 2024

10 ülkede emlak ofisi açılacak!

10 ülkede emlak ofisi açılacak!

Yabancıya konut satışını artırmak için toplam 10 ülkede 12 tapu temsilciliği açılacak. İlk tapu temsilciliği uygulaması Berlin’de başladı. Şimdi sırada Hollanda, İngiltere ve Rusya var...



Konut satışını artırmak için düğmeye basan hükümet, bu kapsamda, 10 farklı ülkede 12 tapu temsilciliği açacak.

Geçtiğimiz yıllarda, gayrimenkul neredeyse alıcı ve satıcının oraya gitmesi gerekiyordu. İşlemler de tapu müdürlüğünde yapılıyordu. Hükümet kuracağı temsilciliklerle bu zorunluluğu yok edecek. Taşınmaz, alıcı ve satıcı farklı yerlerde olabilecek. Bu kapsamda konut almak isteyen yabancıların Türkiye'ye gelmesine gerek kalmayacak. Bu sayede bürokrasi azaltılacak ve vatandaşın işlemleri kolaylaşacak.

BERLİN'DE BAŞLADI

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; yurt dışına açılacak olan tapu merkezlerinin pilot uygulaması Berlin'de başlamıştı. Berlin Başkonsolosluğu'nda kurulan Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği ile Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar tapu işlemlerini yapabiliyor. Alım işlemlerinin dışında intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de bu temsilcilikte yapılabiliyor. Temsilcilik açılacak diğer ülkelerde ise orada yaşayan Türk vatandaşları ve taşınmaz edinen yabancıların sayısı dikkate alınacak.

40 BİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Yabancılara 2019 yılının ilk 9 ayında 32 bin konut satıldı. Yılsonuna kadar bu sayının 40 bini bulması beklenen satışlardan 35 milyar TL gelir bekleniyor.

İNGİLTERE HOLLANDA RUSYA...

Tapu ve kadastro temsilciliklerinin Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve Türk Cumhuriyetleri'nden 2 ülkede kurulması planlanıyor.

Yabancıya konut satışında 5 ilde tarihi rekor!

Yurtdışı tapu temsilcilikleri bürokrasiye takılmamalı!

Murat Kurum: 12 ülkede tapu temsilciliği açacağız!


Geri Dön