19 / 04 / 2024

Murat Kurum: 12 ülkede tapu temsilciliği açacağız!

Murat Kurum: 12 ülkede tapu temsilciliği açacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 ülkeye Bakanlık tarafından tapu temsilcilikleri açılacağı yönündeki haberlere cevap verdi. Kurum, inşaat sektörünün yurt dışına açılacağını belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin hem müteahhitlik sektöründe hem de inşaat malzeme sektöründe çok ileri aşamada olduğunu ifade ederek, sektörünün yurt dışına açılması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Kurum, Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Vali Şehmus Günaydın tarafından karşılanan Bakan Kurum, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Valilik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Kurum, Kayseri'de devam eden çeşitli kentsel dönüşüm projelerini yerinde göreceklerini kaydetti. 

''Vatandaşlarımız mağdur olmayacak''

Bölgede hayata geçirilen projelerle ilgili konuşan Bakan Kurum, "Marka şehirler projesi kapsamında sur içinde kentsel yenileme alanı ilan ederek iki üç rezerv alan belirledik. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde taşımak suretiyle etaplayarak, 2023 yılında 280 bin metrekarelik alanda bu dönüşümü sağlamış olacağız. Bu çerçevede Camii Kebir etrafında bir yenileme projesi yapacağız. Tarihi değerlerimizi gelecek nesillerimize aktarma imkanı bulmuş olacağız. 81 ilimizde Millet Bahçesi hedefimiz var. 2023 yılı eylem planı çerçevesinde kişi başına yeşil alan miktarını tüm Türkiye'de 15 metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. Kayseri'deki hava ikmal olarak bilinen 1 milyon 300 bin metrekarelik alanın 1 milyon 200 bin metrekaresini Millet Bahçesi konseptinde yapacağız. Burada kültürel alanlar, tarihi alanlar, gezinti alanları ve hava ikmal müzesi yer alacak" dedi. 

''Kayseri'ye 7 milyar liralık yatırım''

Kayseri'ye bugüne kadar 7 milyar lira yatırım yaptıklarını söyleyen Kurum, devam eden yatırımların maliyetinin ise bugün itibarıyla 420 milyon lira tutarına ulaştığını kaydetti. 

12 ülkeye temsilcilik

Kurum'a bir gazeteci 12 ülkeye Bakanlık tarafından tapu temsilcilikleri açılacağı yönündeki haberleri sordu. Türkiye'nin müteahhitlik anlamında dünyada Çin'den sonra ikinci olduğuna, şu an 440 bin müteahhit bulunduğunu söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu:  "Hem müteahhitlik sektörümüz hem de Türkiye'deki inşaat malzeme sektörü çok ileri aşamada. Biz bu sektörü yurt dışına taşımak zorundayız. Yurt dışındaki ülkelerle iş yapmak zorundayız. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın buradan gayrimenkul almalarını kolaylaştırmak zorundayız. Bu manada Tapu Genel Müdürlüğümüzce başta 12 ülkede olmak üzere temsilcilikler açacağız. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve yabancı ülke vatandaşları eğer ülkemizden gayrimenkul almak istiyorlarsa bu temsilciliklere giderek oradan işlemlerini yapacaklar."

Bakanlık olarak 20 çevre müşaviri kadrosu tahsisi yapacaklarına dikkat çeken Kurum, bu çevre müşavirlerinin yurt dışında yoğun müteahhitlik hizmeti verilen ülkelerde iş yapan yüklenicilere yardımcı olacaklarını ve yeni iş kapılarını açacaklarını dile getirdi.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden ev alabilecek!


Geri Dön