29 / 03 / 2024

almanya ihracat 2020

almanya ihracat 2020

Alman hükümeti, koronavirüsün ihracata olumsuz etkilerini azaltabilmek için harekete geçti. Alman şirketlerin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere yapacağı yatırımlara ilişkin verilen garantiler kolaylaştırılıyor.

Otomotivden ayda 10,6 milyar dolar yan sanayi ihracatı yapıldı

Otomotivde yan sanayide Ocak-Eylül 2023'te geçen senenin aynı dönemine göre dış piyasada yüzde on artıran otomotiv sektörü, ihracatın yaklaşık 4'te birini en büyük pazar olan Almanya'ya yaptı. İşte ayrıntılar...

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

Türkiye 1 milyar 599 milyon dolarlık satışla Almanya'ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi. Ülkeye mayıs ayında en fazla dış satımı 426 milyon 440 bin dolarla otomotiv endüstrisi yaptı.

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

Almanya ihracatı seneye yüzde 2 düşecek! 

Alman Ticaret Odaları Birliği (DIHK), Alman ihracatçıların neredeyse yarısının 2023'te ekonomik durgunluk beklediğini ve ihracatın yüzde 2 düşeceğini bildirdi.

İhracatı üçüncü çeyrekte 18 milyar doları aştı

Türkiye’nin makine ihracatı 2022’nin üçüncü çeyreği sonunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranda artarak 18,4 milyar dolar oldu. En büyük ihracat pazarları ise sıralamasında Almanya, ABD ve İtalya olarak tespit edildi. 

Türkiye’den rekor başarı! Almanya'ya ihracat 14 milyar 258 milyon dolar oldu

Türkiye'nin Almanya'ya yapmış olduğu ihracat, Ocak-Eylül 2022 zaman diliminde geçtiğimiz senenin aynı dönemine oran ile yüzde 10,6 artarak 14 milyar 258 milyon doları buldu. İşte detaylar…

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Hizmet ihracatından yeni rekor geldi! İlk sırada Almanya var...

Türkiye'nin, hizmet ihracatı 2021 yılında 34,8 milyar dolar olarak kayda geçerken, hizmet ithalatı ise 27,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. En çok ihracat, Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılırken ilk sırayı Almanya aldı.

almanya ihracat 2020 Haberi

almanya ihracat 2020

Alman hükümeti, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen Alman şirketlerinin yurt dışına yaptığı ihracat ve yatırımlara destek için teşvik önlemlerini genişletiyor. Ekonomi Bakanı Peter Altmaier'in, ihracat yapacak Alman şirketlerinin mali şartlarını iyileştirmek için beş maddelik bir plan hazırladığı bildirildi. Alman haber ajansı dpa'nın ulaştığı planda, devletin verdiği Hermes kredi ve yatırım garantilerinin işlerliğinin önemine dikkat çekildi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Hermes kredi ve yatırım garantileri, yabancı iş ortaklarının siyasi ve ekonomik riskler nedeniyle ödeme güçlüğü yaşaması halinde ihracat yapan Alman şirketlerinin doğacak zarara karşı korunmasını hedefliyor. 2019 yılı verilerine göre, Alman devletinin Hermes kredi ve yatırım garantisi verdiği 154 ülke arasında Türkiye de bulunuyor.

Riskli işlere de kefalet

Ekonomi Bakanı Altmaier'in hazırladığı plana göre, artık riskli sayılabilecek ticari işler için de...