25 / 04 / 2024

Türkiye’den rekor başarı! Almanya'ya ihracat 14 milyar 258 milyon dolar oldu

Türkiye’den rekor başarı! Almanya'ya ihracat 14 milyar 258 milyon dolar oldu

Türkiye'nin Almanya'ya yapmış olduğu ihracat, Ocak-Eylül 2022 zaman diliminde geçtiğimiz senenin aynı dönemine oran ile yüzde 10,6 artarak 14 milyar 258 milyon doları buldu. İşte detaylar…



Ülkemizin Almanya'ya ihracatı, 14 milyar 258 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek ocak-eylül rakamına ulaşmış oldu.

Türkiye, ana pazarlarına gerçekleştirmiş olduğu ihracatta rekorlarına her ay yenisini eklemekte.

Türkiye'nin ihracatta lokomotif pazarı şeklinde olan Almanya'dan Türk ürünlerine rekor talep gelmeye kaldığı yerden devam ediyor.

AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden edinmiş olduğu bilgilere göre, Türkiye'nin Almanya'ya ihracatı 14 milyar 258 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek ocak-eylül rakamına ulaşmış oldu. Bu şekilde Almanya, Türkiye'nin en fazla dış satım yaptığı pazar olmaya devam etti.

Türkiye'nin Almanya'ya yapmış olduğu ihracat senenin dokuz ayında 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,6 yükseliş gösterdi.  Almanya'nın, Türkiye'nin gerçekleştirmiş olduğu dış satımdaki payı da yüzde 10,2 oldu.

Almanya'yı, 10 milyar 891 milyon dolar ile ABD, 9 milyar 270 milyon dolar ile de Birleşik Krallık, 8 milyar 404 milyon dolar ile İtalya ve 7,5 milyar dolar ile Irak izledi.

Türkiye'nin dış satımı bu zaman diliminde ABD'ye yüzde 18,7, İtalya'ya yüzde 11,5 ve Irak'a yüzde 22 şeklinde çoğalırken Birleşik Krallık'a yüzde 0,5 azalış gösterdi.

Türkiye’den rekor başarı! Almanya ya ihracat 14 milyar 258 milyon dolar oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön