19 / 04 / 2024

almanya istihdam artışı

almanya istihdam artışı

Almanya'da bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazdaki istihdam artışı, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 0,3 artarken, inşaat sektöründe istihdam yüzde 0,3, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörlerindeki istihdam da yüzde 2,6 geriledi.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacaklarını söyledi. Işıkhan, “İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı!3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alınacak!

Kanada, Almanya ve İngiltere, aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

ABD'de özel sektörde istihdam aralık ayında beklentileri aştı!

Turizm-otelcilik, eğitim ve sağlık hizmetleri sektörlerinin istihdam artışını sürüklediği kaydedildi.

İşsizlik rakamlarının detaylarındaki vahim tablo

Ekonomist Seyfettin Gürsel, önceki gün açıklanan üçüncü çeyrek işsizlik rakamlarının detaylarındaki vahim tabloya dikkat çekti. Üçüncü çeyrekteki istihdam artışının hizmet sektöründen kaynaklandığına işaret eden Gürsel, diğer sektörlerdeki kan kaybına ve işsizliğin düşmesindeki can yakıcı sebebe işa

Almanya’da çalışmak isteyen Türkler 3 şartı yerine getirirse…

Almanya, kalifiye işçi sorununu çözmek amacı ile birlikte işçilerin ülkeye daha kolay girebilmesine sebep olan yeni bir program geliştirdi. Her yıl, hangi sektörlerde işçi eksik olduğuna bağlı şekilde kotalar belirlenecek. Programa başvurmak için de belirlenmiş olan dört kriterlerden üçünü karşılama

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Yeni istihdam kapısı yenilenebilir enerjiden geldi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan bir çalışmada, tüm dünyada salgının etkileri ve büyüyen enerji sorunlarına rağmen yenilenebilir enerji alanında bir yılda dünya genelinde 700 bin istihdam artışı yaşandı.

Almanya’da iş fırsatı! Bu üç şartı yerine getiren gidecek!

Almanya, Yeşil Kart’a benzer bir uygulamayla Avrupa Birliği  vatandaşı olmayanların Almanya’da çalışmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Türkiye'de yılda ortalama 890 bin kişinin istihdamı hedefleniyor !

Türkiye'de istihdamın yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde yıllık ortalama 890 bin kişi artırılması ayrıca nitelikli iş gücü için ise dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre çeşitli düzenlemeler yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Küresel piyasaların büyük bir heyecan ile beklediği kritik veri açıklandı. FED faiz kararında çok önemli bir etkiye sahip olan tarım dışı istihdam verileri beklentilerin üstüne çıktı. ABD istihdam verilerinin sonra gözler ise FED toplantısına çevrildi. Peki, ABD işsizlik oranı, FED’in kararını nasıl

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Almanya'da akaryakıt fiyatlarında litre başına olarak 40 centin üzerinde artış meydana geldi. Almanya’da hükümetin akaryakıt için vermiş olduğu vergi indirimi desteğinin dün gece itibarı ile sona ermesi ile birlikte bu sabah motorin fiyatı 2, 30 avronun üzerine çıkmış oldu.

almanya istihdam artışı Haberi

almanya istihdam artışı



Almanya'da istihdam, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 artarak 43 milyon 246 bin oldu. 


Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün yayımladığı geçici verilere göre, Almanya'da 2015 yılının üçüncü çeyreğinde istihdam, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,8 artarak 43 milyon 246 bine çıktı. Böylece istihdam Almanya'nın birleşmesinden bu yana yeni rekor seviyeye ulaştı.


Ülkede üçüncü çeyrekte istihdam edilen kişi sayısı ise yüzde 0,7 ve 303 bin arttı. Mevsimsellikten arındırılmış istihdama katılan kişi sayısı da söz konusu dönemde yüzde 0,3 ve 118 bin yükseldi. 


Almanya'da bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazdaki istihdam artışı, özellikle hizmet sektörünün büyümesinden kaynaklandı. En fazla istihdam artışı yüzde 2,4 ile ticari hizmetler sektöründe belirlendi. Bunu yüzde 1,3'lük artışla kamu, eğitim ve sağlık hizmetleri, yüzde...