27 / 04 / 2024

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüksek enflasyonun kalıcı olmasını önlemek için temmuzda faiz oranlarını yükseltmesi gerektiğini söyledi. FED'in ardından Avrupa'da faiz artışına mı hazırlanıyor?

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.

Almanya Merkez Bankası: Alman ekonomisi bu yıl yüzde 7,1 küçülecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yüzde 7,1 küçüleceğini açıkladı.

Merkez Bankası yine faiz indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi.

Merkez Bankası yönetimine Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor!

Merkez Bankası'nda (TCMB) halihazırda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz indirimine gidebilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

Merkez Bankası faizi düşürdü, gözler bankalarda!

Merkez Bankası'nın faizlerde 175 baz puanlık indirime gitmesine rağmen faiz oranları yüzde 1'in üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bankacılar indirimlerin tüketiciye yansıması için fonlama maliyetinin düşmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel Haberi

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel

Nagel, Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği (NABE) ve Deutsche Bundesbank tarafından Almanya'nın Eltville am Rhein kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, ECB'ye yüksek enflasyona hızlı tepki verme çağrısı yaptı.

Rusya-Ukrayna savaşının, hem doğrudan hem de dolaylı olarak önceden Kovid-19 salgını ile var olan fiyat baskılarına katkıda bulunduğunu aktaran Nagel, savaşın her şeyden önce enerji fiyatları üzerinde daha fazla yukarı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.

TARİHİ HATAYA VURGU YAPTI

Nagel, "Tarih bize, enflasyon eğilimlerindeki geri dönüşlerin, genellikle yetkililer ve ekonomistler riskleri görmedikleri veya inkar ettikleri zaman oluştuğunu öğretti." dedi.

ECB Yönetim Konseyi Üyesi de olan Nagel, yüksek enflasyon karşısında ECB'nin, ilk adım olarak niceliksel genişleme olarak bilinen tahvil alımlarını haziran sonunda bitirmesi ve ardından bir sonraki toplantısında yüzde eksi 0,50 olan mevduat faizini yükseltmeye başlaması...