24 / 04 / 2024

Alp Evrenol biyografi

Alp Evrenol biyografi

1990 yılında Mimarlar Workshop isimli şirketi eşi Mehpare Evrenol ile kuran Yüksek Mühendis Mimar Alp Evrenol 28 Haziran 2012 tarihinde vefat etti. Yüksek Mühendis Mimar Alp Evrenol kimdir?

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Alp Met İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alp Met İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşir Cemal Şahin ve Muhammet Burak Şoltoğlu ortaklığında kuruldu.

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Ünal tarafından kuruldu.

Hakkı Alp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hangi alanda çalıştı? Emlak GYO’da ne iş yapıyor?

Hakkı Alp kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversitede eğitim aldı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Hakkı Alp’in hayatı...

Tbb Alp Yapı İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tbb Alp Yapı İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Alp tarafından kuruldu.

Mercan Alp Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mercan Alp Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Şahin tarafından kuruldu.

Cumhur Alp İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Cumhur Alp İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Cumhur Alp İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bostancı'da yapıldı.

Çavuşoğlu Alp İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çavuşoğlu Alp İnşaat Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Alp Çavuşoğlu tarafından kuruldu. 

Alp Taahhüt İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Alp Taahhüt İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta Alper Özyurt tarafından kuruldu.

Alp Khan İnşaat Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Alp Khan İnşaat Otomotiv Limited Şirketi Ataşehir'de Baturalp Başkır tarafından kuruldu.

Öz Alp Grup İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Öz Alp Grup İnşaat Anonim Şirketi Kadıköy'de Ahmet Baki Alp tarafından kuruldu.

Alp Kırşan Bodrum'dan köy evi aldı!

Bodrum'a taşınan sunucu ve oyuncu Alp Kırşan, Bodrum'da köy evi satın aldı. Kırşan, köy evi için 1 milyon TL ödedi.

New Alp Turizm Ve Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

New Alp Turizm Ve Taşımacılık Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Kurba tarafından kuruldu.

Alp Evrenol biyografi Haberi

Alp Evrenol biyografi

Alp Evrenol kimdir?

Alp Evrenol, 8 Mart 1941 yılı doğumlu. 1990 yılında Mimarlar Workshop isimli şirketi eşi Mehpare Evrenol ile kuran Alp Evrenol, 28 Haziran 2012 tarihinde vefat etti.


Robert Koleji bitirdikten sonra, aynı kurumun İnşaat Mühendisliği bölümünde yükseköğrenimine başlayan Alp Evrenol, Stuttgart Teknik Üniversitesi'ne geçerek 1969 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. 


Mimari Teorisi Fakültesinde bir süre yardımcı asistanlık yapan Evrenol, deneysel planlama kürsüsünde Prof. Dr. Juergen Joedicke ile "Estetiğin Mantığı" konusunda araştırmalar yaptı. 


1979 - 1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş şirket ortağı ve proje yöneticisi olarak çalıştı. 1990 yılından beri kurucusu olduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti. 'nde mimari proje yöneticisi olarak çalışan Evrenol, Can ve Mete isimli iki çocuk babası.


Mimarlar Workshop projeleri

Akasya Gol Koru

Akasya Kent

Bosphorus City

Ottomare

İstanbul Sarayları

Bursa Modern

Bursa Modern Galeri

Altın...