26 / 04 / 2024

Alsancak elektrik fabrikası ihalesi

Alsancak elektrik fabrikası ihalesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikası için yapılan ihalenin iptal edildiğini anımsatarak tarihi binanın çürüdüğünü dile getirdi.  

Hyundai, Kona Elektrik modelinin üretimine Çekya’da başladı

Büyük beğeni toplayan Kona Elektrik modeli konusunda Hyundai’den bir atak geldi. Hyundai, Çekya merkezli Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Nosovice fabrikasında yeni Kona Elektrik'in üretimine başladığını duyurdu.

İzmir Alsancak'taki elektrik fabrikası çürümeye terk edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikası için yapılan ihalenin iptal edildiğini anımsatarak tarihi binanın çürüdüğünü dile getirdi.  

İzmir'deki tarihi fabrikanın müzeye dönüştürülmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de bulunan tarihi elektrik fabrikasının müzeye dönüştürülmek amacıyla bir vakfa devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'e 2. Alsancak geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada tarihi elektrik fabrikasının olduğu bölgede ikinci bir Alsancak yaratacaklarını, Karabağlar ve Buca ilçelerine masal evleri kuracaklarını belirtti.

İzmir'deki tarihi elektrik fabrikası arazisiyle birlikte satılıyor!

Alsancak’taki 91 yıllık tarihi elektrik fabrikası ve 11 dönümlük arazi yeniden satışa çıkarıldı.

Muş Şeker Fabrikası, MBD İnşaat'ın oldu!

Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 230 milyon 200 bin lira ile MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Öz Er-Ka İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu verdi.

Alsancak'taki elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Elektrik Fabrikası yeniden tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası, Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden tasarlandı.

Şafak Elektrik, Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçiriyor!

İstanbul Hadımköy’deki 5 bin metrekare tesisini taşıyarak, 1 ay sonra 11 bin metrekare olan Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçirecek olan Şafak Elektrik, yeni bir döneme geçiş yapıyor.

Edirne Kültür Merkezi ve Nikah Salonu 3 Aralık'ta açılacak!

Edirne Belediyesi, Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak 3 Aralık 2016 tarihinde açılacak olan tarihi Elektrik Fabrikası’nın restorasyonunda sona yaklaştı.

Edirne Eski Elektrik Fabrikası’nın inşaatı bu ay bitecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eski Elektrik Fabrikası’nı 29 Ekim 2016 tarihinde açmayı planladıklarını belirtti.

Edirne Eski Elektrik Fabrikası 29 Ekim'de açılıyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tarihi Binanın inşaatını Ağustos ayı sonunda bitirmiş oluruz. 29 Ekim gibi özel ve anlamlı bir günde de açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası arazisi imara mı açılıyor?

Ankara'da 1933 yılında kurulan Maltepe Elektrik ve Havagazı Fabrikası arazisi yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açılıyor. Araziye gökdelen trafik yoğunluğu dikkate alınmadan 4 emsalli yüksek yapılaşma hakkı verildi.

Alsancak elektrik fabrikası ihalesi Haberi

Alsancak elektrik fabrikası ihalesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'taki tarihi elektrik fabrikasını İzmir'e bir kültür merkezi olarak kazandırmak istediklerini, yapılan ihaleye katılarak 35 milyon lira ödemeyi kabul ettiklerini hatırlatarak, “Ne yazık ki ihale iptal edildi, üzerinden iki yıl geçti. Bina biraz daha çürüdü” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu'nun (BASİFED) online toplantıya katıldı.



Toplantıda Alsancak'taki elektrik fabrikası hakkında açıklama yapan Soyer, “Göreve geldikten bir hafta sonra elektrik fabrikası ihalesi yapıldı. 35 milyon lira ödemeyi taahhüt ettik ve niyetimiz İzmir'e bir kültür merkezi kazandırmaktı. O sembol binanın kurtarılmasını sağlamak istedik. Ne yazık ki ihale iptal edildi, üzerinden iki yıl geçti. Bina biraz daha...