26 / 04 / 2024

Alternatif Konaklama

Alternatif Konaklama

Turizmde otel ve tatil köyüne alternatif birçok yatırım imkanı bulunuyor. Apartman dairesi, villa, yalı, rezidans, yayla evleri ya da tekneler de klasik konaklama mekanlarına alternatif oluşturmaya başladı.

Mehmet Ülkü: Öğrenci yurtları ile alternatif konaklama mekanları farklı!

Kısa dönemli kiralık evler, apart oteller ve genel olarak alternatif konaklama sektörüne ilişkin bir bilgi karmaşası olduğu gerçeğinden hareketle aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun takdirine sunma kararı aldık...

Günlük kiralama 'kilit sistemi' ile kayıt altına alınıyor!

Günlük kiralama 'kilit sistemi' ile kayıt altına alınıyor. Turistler, rezervasyondan kimlik numarasına kadar pek çok bilgiyi Emniyet'le paylaşacak. 4 milyon ikincil konutun da sektöre kazandırılması gündemde...

Alternatif Konaklama ile gecede 9 milyo lira ciro yapılıyor!

60 bin civarında mekânın dahil olduğu Alternatif Konaklama sektöründe gecelik ciro 9 milyon TL’ye yaklaşırken, oluşan 300 bin yatak kapasitesi milyonlarca yerli ve yabancı turistin ihtiyacını karşılayabilecek seviyede...

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Son yılların alternatif konaklama yöntemleri arasında bulunan bungalovlar ve villalara talep her geçen giderek daha da artıyor. Ancak son dönemlerde sık sık yaşanan dolandırıcılık vakaları da sektörde endişe yaratıyor. 

İstanbul'da günlük kira fiyatlarına bayram dopingi!

APARTMAN dairesi, müstakil ev, yalı, tekne, karavan, hatta çadır kamp gibi alternatif konaklama mekanlarına ilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla arttı.

The Public Hotel kişiye özel konaklama imkanı sunuyor!

Beyoğlu'nda hizmete giren The Public Hotel tarihi binasında klasik ve modern mimariyi buluşturan her biri birbirinden farklı tasarlanan odalarıyla kişiye özel konaklama deneyimi sunuyor.

Turizm sezonu dışında ucuz konaklama imkanı sunulacak!

Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle otellerde turizm sezonu dışında ucuz konaklama imkanı getirilecek. TÜİK verilerine göre; emeklinin eğlence ve kültür için yaptığı harcamalar bütçesinin sadece yüzde 2.9’u kadar.

Grat Konaklama Emlak ve Kozmetik Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Grat Konaklama Emlak ve Kozmetik Ürünleri Limited Şirketi 3 Mart 2015'te, 200 bin TL sermaye bedeli ile Üsküdar'da, Hülya Horoz Müdür Temsil ve ilzama yetkililiğinde kuruldu.

Kargılı Turizm Konaklama ve Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kargılı Turizm Konaklama ve Organizasyon Ticaret Limited Şirketi 26 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de, İlteriş Kargılı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

MÜSİAD Zonguldak'ta alternatif turizm imkanları konuşuldu!

"Zonguldak İlinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların eğitimi" Projesi hakkında bilgi verildi.

Gala Konaklama Emlak Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gala Konaklama Emlak Turizm Ticaret Limited Şirketi 19 Şubat 2015'te, 1 milyon 500 bin TL sermaye ile Beylikdüzü'nde, Mehmet Esat Yüce, Okan Tuna ortaklığında kuruldu.

Avanos Houses Konaklama ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Avanos Houses Konaklama ve Turizm Anonim Şirketi 9 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile Şişli Fulya Mahallesi'nde, D.Francine Üçbaşaran Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Turizm desteği konaklama sektörünü de kapsamalı!

Turizm sektörü temsilcileri, planlanan devlet teşviklerinin sadece tur operatörleriyle sınırlı kalmaması, konaklama sektörünün de desteklenmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık açıklamalarda bulundu.

Kadir'in Ağaç Evleri alternatif turizmin gözdesi!

TÜRKİYE'DE alternatif turizmin merkezi olarak gösterilen Antalya Olympos'taki ağaç evler yıllardır EMİTT'te ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Kadir'in Ağaç Evleri bu yıl da fuarda yerini alıyor..

Rusya'ya turizmde alternatif çeşitler sunulacak!

Rusya'ya turizmde alternatif çeşitler sunulacak. Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen Emitt Fuarı'nın 19 'uncusu, 22 - 25 Ocak tarihleri arasında TÜYAP 'ta gerçekleştirilecek.

Alanya'da kış döneminde konaklama ücreti 10 euroya kadar düşüyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Alanya'da bulunan 582 tesisten sadece 55'i kış döneminde açık. Alanya'da, yaz sezonunda ortalama 100 euro olan kişi başı konaklama ücreti, 10 euroya kadar düşüyor.

Alternatif Konaklama Haberi

Alternatif Konaklama


Turizmde otel ve tatil köyüne alternatif birçok yatırım imkanı bulunuyor. Turizm sektörüne yönelmek isteyen girişimciler, otel ve tatil köylerine alternatif olarak apart otel, butik otel, pansiyon ya da kamp yerine yatırım yapabileceği gibi evlerini de konaklama mekanlarına dönüştürebilir. 


Apartman dairesi, villa, yalı, rezidans, yayla evleri ya da tekneler de klasik konaklama mekanlarına alternatif oluşturmaya başladı. 


Türkiye'ye gelen turist sayısının her geçen yıl artmasına karşın, bazı yerlerde turistik tesis yatırımlarının yetersiz oluşu yatırımcıların iştahını kabartırken, girişimcileri de alternatif konaklama imkanlarına yönlendiriyor. 


Bazen çok küçük bir sermaye ile evinizin kapılarını yerli ya da yabancı turistlere açabilir, bazen de "kayda değer" bir sermaye ile butik, apart otel ya da pansiyonları satın alarak ya da kiralayarak turizm sektörüne adım atabilirsiniz. 

Dünyada birçok insan ister turistik, ister iş...