25 / 04 / 2024

Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri Danışma Kurulu

Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri Danışma Kurulu

Yargı Reformu Stratejisine göre, icra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil bir mevzuat hazırlanıyor.Bu kapsamda yeni icra daire modeli yangınlaştırılarak, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Erzincan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kuraları çekiliyor!

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap için kura tarihi belli oldu. 

Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ 10’ar dönümlük üzüm bağı aldı!

Oynadıkları dizilerle dikkat çeken Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ Trakya'da üzüm bağı satın aldı.

Özüm Elif Turizm İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özüm Elif Turizm İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Pekdemir tarafından kuruldu.

Türk Kızılayı, Filistinli ailelere kira yardımı verecek!

Türk Kızılayı tarafından İsrail'e yapılan saldırıların ardından evleri yıkılan Filistinli ailelere gıda kolisi ile kira ve ev eşyası yardımı vereceği açıklandı.

51 yıllık gayrimenkul anlaşmazlığı arabuluculukla çözüldü!

Yarım asırdır 4 ayrı tarafı olan ipotek anlaşmazlığı 22 günde çözüme kavuştu. Arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden çözülen uyuşmazlıkta, 51 sene önce gayrimenkul üzerine konulan ipotek kaldırıldı.

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

12 maddede site yönetiminde anlaşmazlıkların çözümü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "12 maddede site yönetiminde anlaşmazlıkların çözümü" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasında kira kavgası!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin arttığı miras kavgasında  Prof. Öz, kız kardeşinin Mustafa Öz’den kalan yalıyı 85 bin liraya S.T.’ye kiraladığını öne sürdü.

Günyüzü Mimarlık Tasarım İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Günyüzü Mimarlık Tasarım İnşaat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgür Gül tarafından kuruldu.

Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri Danışma Kurulu Haberi

Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri Danışma Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Stratejisinde, icra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil yeni bir mevzuat hazırlanacak. Yeni icra dairesi modelinin yangınlaşmasıyla, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ile icra ve iflas sisteminin yönetim, personel ve teşkilat yapısı güçlendirilecek. İcra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil bir mevzuat hazırlanacak, yeni icra dairesi modeli yaygınlaştırılacak, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak.

İcra ve iflas sistemi meslek mensuplarının yer aldığı bir denetim grubu oluşturularak, lisanslı yediemin deposu uygulamasına geçilmesi ve tasfiye usulünün yeniden düzenlenmesiyle yedieminlik müessesesi ıslah edilecek. Alacaklı ve borçlu arasındaki hassas dengenin gözetilmesi suretiyle, icra satış sistemi yenilenecek ve takiplerde vatandaşlara...