26 / 04 / 2024

amaç dışı kullanılan mera alanları

amaç dışı kullanılan mera alanları

Son on yılda amaç dışı kullanılan mera alanlarına ve yapılan denetimleri meclis gündemine taşındı. Barut sorularını Bakan Pakdemirli'ye yöneltti...

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Ford Transit Custom fiyatları ne kadar? İşte 17 Şubat 2023 fiyat listesi

Genelde ticari amaçla kullanılan Ford Transit Custom'lar 2023 ylılında da fiyatları araştırılan araçlar arasında Peki Ford Transit Custom fiyatları ne kadar? İşte 17 Şubat 2023 fiyat listesi nedir? işte detaylar...

Instagram çok kullanılan özelliğini kaldırıyor! Mağaza butonu yok olacak. Peki alışverişe devam mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram dikkat çeken kararını açıkladı. Uygulamada alışveriş olanağı sağlayan o buton artık olmayacak. Mağaza butonu gidince akıllara heman şu soru geliyor: Peki alışveriş nasıl yapılacak? İşte yanıtı…

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

2022 Renault Express Van fiyat listesi! İşte Renault’un 2021 ve 2022 model Express Van fiyatları…

Renault, 2021 ve 2022 model Express Van modelleri için fiyat listesini paylaştı. Özellikle ticari amaçla kullanılan Renault'un yeni Express Van modeli, fiyatıyla bir hayli dikkat çekiyor. En ucuz otomobiller sınıfında yer alan Renault Express Van'ın 2021 en boş Joy modeli bulunuyor. 

İstanbul'da kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar ele geçirildi!

Mega kent İstanbul'da gerçekleştirilen kripto para operasyonunda, kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar ele geçirildi...

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları TBMM'de!

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

amaç dışı kullanılan mera alanları Haberi

amaç dışı kullanılan mera alanları

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Son on yılda amaç dışı kullanılan mera alanlarına ve yapılan denetimlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Barut sorularını Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye iletti.

Barut önergesinde "Mera, yaylak ve kışlaklar Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Bu alanların özel mülkiyete geçirilemeyeceği, Mera Kanunun 14 ncü maddesinde sayılan haller istisna olmak üzere amacı dışında kullanılamayacağı, sınır aşımı ve işgale uğralamayacağı, mevzuata aykırı şekilde kaçak yapılaşmanın yapılamayacağı belirtilmektedir." diyerek 7 soru sordu.

Barut'un soruları

1- Türkiye genelinde son 10 yılda amaç dışı kullanıma maruz kalan ve/veya işgal edilen çayır, mera, yaylak ve kışlak alan miktarı nedir? İllere göre dağılımı nasıldır?

2- Bahse konu çayır, mera, yaylak ve kışlaklar hangi amaçlar doğrultusunda kullanılmış veya işgal edilmiştir?

3- Mera Kanunu gereğince çayır, mera,...