20 / 04 / 2024

Instagram çok kullanılan özelliğini kaldırıyor! Mağaza butonu yok olacak. Peki alışverişe devam mı?

Instagram çok kullanılan özelliğini kaldırıyor! Mağaza butonu yok olacak. Peki alışverişe devam mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram dikkat çeken kararını açıkladı. Uygulamada alışveriş olanağı sağlayan o buton artık olmayacak. Mağaza butonu gidince akıllara heman şu soru geliyor: Peki alışveriş nasıl yapılacak? İşte yanıtı…



Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında baş sıralardaki yerini koruyan Instagram, uygulama içi alışverişe olanak tanıyan “Mağaza” butonunu kaldırma kararı aldığını açıkladı.

Uygulamanın tasarımında güncellemeye gideceğini açıklayan şirket, Mağaza butonun geçtiğimiz yıllarda tasarımına eklemişti.

O BUTON TARİHE KARIŞIYOR, PEKİ YA ALIŞVERİŞ NASIL YAPILACAK?

Geçtiğimiz yıllarda Mağaza butonunu kullanıcılarıyla paylaşan Instagram, bu özelliğin artık ön planda olmayacağını ve hatta önümüzdeki aydan itibaren tamamen kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Instagram yönetimi, Mağaza butonu yerine ise kullanıcıların yeni içerik paylaşımı yapabilmesi için başka bir buton eklemek için hazırlık yaptıklarını açıkladı.

Bu güncelleme açıklamasının ardından akıllarda şu soru oluştu: "Peki artık Instagram üzerinden alışveriş yapılamayacak mı ya da nasıl yapılacak?"


 


Geri Dön