25 / 04 / 2024

amazon köyü samsun

amazon köyü samsun

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Amazon Köyü, 2 milyon liraya mal oldu

Samsun Lojistik Köy Mart ayında hazır!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, lojistik köy projesinin Mart ayında hazır olacağını söyledi.

Samsun Lojistik Köy projesi tanıtıldı!

Samsun'da hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ve tek intermodal lojistik merkezi “Lojistik Köy”ün tanıtımı gerçekleşti.

Samsun Lojistik Köy'ün inşaatında sona gelindi!

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelişhvili, Acara TSO Başkanı Tamaz Shavadze ve beraberindeki heyet Samsun'daki Lojistik Köy’ü gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Samsun Lojistik Köy şantiyesinde 300 kişi çalışıyor!

Samsun Tekkeköy'de inşa edilen Lojistik Köy Projesi'nin şantiyesinde 300 kişi çalışıyor. Şantiyenin tek kadın çalışanı olan makine mühendisi Esra Kendüzler, "İnşaattakiler bana 'süslü şef' " dedi. 

Samsun Lojistik Köy projesinde son durum!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapımı hızla devam eden Lojistik Köy projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Samsun Lojistik Köy Projesi 3 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Uluslararası bir lojistik merkezi olmaya aday olan Samsun Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye iş imkanı tanınacak. 5 kamu kurumunun ortaklığında yapılan projenin 45 milyon avro bütçesi bulunuyor.

Lojistik Köy Merkezi, Samsun'u şahlandıracak!

Üretim ve ihracat gücü ile adından söz ettiren Samsun, hızla yapımı devam eden Lojistik Köy Merkezi projesi ile uluslararası ve bölgesel lojistik güç olma yolunda hızla ilerliyor

Samsun Lojistik Köy inşaatının yüzde 35’i tamam!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Uluslararası ulaşım projelerine ev sahipliği yapan Samsun, Türkiye’nin Lojistik Merkezi olacak. Lojistik köy ile artık üreticilerimizin malı tarlada heba olup gitmeyecek, alın terinin hakkını alacak" dedi.

Samsun Lojistik Köy projesi yargıya takıldı!

Samsun Tekkeköy'de inşaat çalışması devam eden Lojistik Köy Projesinin iptali ile ilgili açılan davada Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararından sonrası, ZMO Samsun Şubesi'nin açtığı davada da aynı karar verildi.Çevre ve Şehircilik, Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğe' İnşaatı durdurun' talimatı verdi

Samsun Lojistik Köy 2017'nin son çeyreğinde tamam!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, 45 milyon avro bütçeli Lojistik Köy projesinin inşaatına devam edildiğini ve 2017 yılının son çeyreğinde projeyi tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Samsun Tekkeköy Lojistik Köy projesine Danıştay kararı!

Danıştay 6. Dairesi, Samsun-Tekkeköy'deki tarım arazilerini ve meraları Lojistik Köy Projesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan eden Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

Samsun'da Lojistik Köy projesi Aşağıçinik merasına kurulacak!

Havası ve suyu kirletilmiş, arsaları yok pahasına elden çıkarılmış, lojistik köy yapılacağı gerekçesiyle tarım arazisi vasfı kaybettirilmiş tarlalarına el konulmuş Tekkeköy’ün canı yanıyor.

Samsun Lojistik Köy Projesi’nin yapımına başlanıyor!

Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik mahallesinde yaklaşık 680 dönümlük arazide yapım çalışmalarına başlanılacak olan Lojistik Köy Projesi 43 Milyon 586 bin 795 Euro'ya mal olacak.

amazon köyü samsun Haberi

amazon köyü samsun

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Amazon Köyü, 2 milyon liraya mal oldu. Yaklaşık 1 yıl önce köye yerleştirilen Amazon kadınların heykellerinde gerçek saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel silikon madde kullanılması özellikle yaz mevsiminde gelen yerli ve yabancı tatilcilerini ilgisini çekti.


Samsun'un Terme İlçesi Gölyazı Beldesi'nde yaşadıkları rivayet edilen ve rahat ok atmak için bir göğüsleri kesik olan Amazon kadın savaşçıların yaşantıları, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bugüne uyarlandı. Batı Park'ta oluşturulan Amazon Adası üzerindeki 2.5 dönüm alana Amazon Köyü kuruldu. Amazon kadınların günlük yaşamlarından kesitler sunulan köye, 28 Amazon kadın heykeli ile kullandıkları eşyalar konuldu. Bölgeye yerleştirilen ve Anadolu'da gücü simgeleyen aslanların içerisine de müze açıldı. 10 metre yüksekliğinde olup içerisinde herbiri 200 metrekare olan...