26 / 04 / 2024

ambarlı limanına terminal

ambarlı limanına terminal

Ambarlı Limanı, 8 yılda günlük 12 bin kamyon ve 124 bin ton yük trafiğine sahne olacak. Master plan taslağına göre şehrin kilitlenmemesi ve limanın sorunsuz hizmet verebilmesi için Ispartakule’de bir terminal kurulacak ve limana demiryolu çekilecek.

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Firmalar lojistik sorununu limana çadır kurarak çözüyor.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Saros limanına ikinci rapor: Kesinlikle deprem bölgesinde!

Sazlıdere Köyü Sahili’nde, BOTAŞ tarafından yapımına başlanan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’yle ilgili olarak, bilirkişi heyeti tarafından ikinci kez hazırlanan ÇED rapor da 'olumsuz' oldu. 

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Büyükçekmece Yat Limanı'na Alman sermayesi!

Yeditepe Marina Teknik Danışmanı Nusret Bayraktar, Büyükçekmece'de yapımı devam eden yat limanının tamamının Alman sermayesi ile yapıldığını söyledi. Bayraktar, proje tamamlandığında ülke ve bölge için büyük menfaat sağlayacağını belirtti.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, limana ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na dünyanın en prestijli ödülü!

Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülü geldi..

Trabzon Limanı'na yoğun talep geldi!

Uzakdoğu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İpek Yolu’nun önemli kapısı Trabzon Limanı'nda ilk günkü hisse satışları tamamlandı..

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

ambarlı limanına terminal Haberi

ambarlı limanına terminal

Türkiye’nin en büyük, dünyanın 39. büyük konteyner limanı olan Ambarlı’ya girip çıkacak yük trafiği 2018-2023 arasında günde 10 bin kamyonla 100 bin tonu geçecek. 2023’te günde 124 bin ton yük ve 12 bin kamyona ulaşacak. Hem limanın düzenli hizmet vermeye devam edebilmesi hem de İstanbul’un batısının kilitlenmemesi için bölgede büyük imar faaliyetleri planlanıyor. İstabul’un nüfus yoğunluğu yüksek Beylikdüzü ve Avcılar bölgeleri doğrudan etkilenecek. Eksikliği reel sektörde büyük şikâyet konusu olan Türkiye’de limanların demiryolu bağlantısı kurulması için proje hazırlıkları devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı, son olarak hazırlıkları devam eden Limanlar Geri Saha Karayolu ve Demiryolu Bağlantıları Master Planı Çalışması’nın taslak sonuç raporunu incelenip görüş bildirilmesi için sektörel oyunculara gönderdi. 


YÜKLER DEMİRYOLUYLA MEKİK ÇEKECEK


Taslak raporda öngörülen düzenlemeler gerçekleşirse öncelikle demiryoluyla doğrudan bağlantısı olmayan...