28 / 03 / 2024

Trabzon Limanı'na yoğun talep geldi!

Trabzon Limanı'na yoğun talep geldi!

Uzakdoğu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İpek Yolu’nun önemli kapısı Trabzon Limanı'nda ilk günkü hisse satışları tamamlandı..



Halka arzda talep toplamaya başlayan Trabzon Limanı’nın hisselerinin ilk günkü satışları tamamlandı.  Deniz Yatırım Genel Müdürü Hüseyin Melih Akosman, “Sabahtan öğlene kadar olan etapta Trabzon Limanı hisseleri çok iyi bir performans sergiledi. Bu süreç içerisinde ilk gün hisselerinin satışını bitirdik” dedi.

 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Trabzon Limanı, döviz bazlı gelir yapısı, istikrarlı büyüme ve karı ile borsaya girdi.

 

Uzakdoğu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İpek Yolu’nun önemli kapısı Trabzon Limanı'nda dün ilk talep toplama işlemi gerçekleştirildi.

 

Yoğun talebin geldiği Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. için Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilen halka arz ile şirketin yüzde 30’u halka açıldı. Halka arz büyüklüğü ise 97.7 milyon lira olarak belirlendi.

 

Tamamı yurt içinde gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 90’ı bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

 

ÖĞLENE KADAR HİSSELERİN ÇOĞU SATILDI

 

Trabzon Limanı’nın talep toplamada ilk günden yoğun ilgi gördüğünü belirten Konsorsiyumun lideri Deniz Yatırım Genel Müdürü Hüseyin Melih Akosman, “Talep toplamaya başlamadan önce bize gelen istekler ilginin güçlü olacağını göstermişti. Konsorsiyumu da çok iyi kurduk. 29 üyeli bir konsorsiyumumuz var. Halka arzlarda normalde bu kadar konsorsiyumu bir araya getirmek çok zordur. Burada güven ve kazancı görenler hemen Trabzon Limanı konsorsiyumuna hemen ortak oldu. Halka arzda talep toplamanın ilk gününde sabahtan öğlene kadar olan etapta Trabzon Limanı hisseleri çok iyi bir performans sergiledi. Bu süreç içerisinde ilk gün hisselerini hemen hemen bitirdik. Halka arzın büyüklüğü 97.7 milyon lira. Bunun büyük kısmını birinci günden topladık” dedi.

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayını alan Trabzon Limanı için 15.50 lira birim fiyatla 18-19 Ocak tarihlerinde talep toplanıyor. 

 

Şirket ortakları tarafından sağlanacak ve halka arz büyüklüğünün 2/3’üne karşılık gelen 65.1 milyon lira azami kaynak kullanılarak, 10 işlem günü boyunca her gün Deniz Yatırım aracılığı ile halka arz fiyatından 420 bin adet günlük alım emri girilecek. 

 

Deniz Yatırım liderliğindeki konsorsiyumda, Gedik Yatırım, A1 Capital, Ahlatcı Yatırım, Alan Yatırım, Anadolu Yatırım, Ata Yatırım, Bizim Menkul, Finans Yatırım, Garanti Yatırım, Global Menkul, Halk Yatırım, ICBC Yatırım, ING Menkul, Invest AZ., İnfo Yatırım, Meksa Yatırım, Osmanlı Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital Menkul Değerler, Piramit Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, TEB Yatırım, Tera Yatırım, Turkish Yatırım, Ünlü Menkul Değerler, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım yer alıyor. 
 


Geri Dön