26 / 04 / 2024

amerika vize krizi

amerika vize krizi

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi birçok yönden ele alınırken ABD’de ev sahibi olma hayali kuranlar ya da bu ülkede çoktan yatırım yapanları nasıl etkileyeceğini, ABD emlak piyasasının nabzını tutan Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen yanıtladı.

Şimdi de pirince zam geldi! Küresel pirinç krizi mi çıkıyor?

Dünyanın en büyük pirinç üreticisi Hindistan’ın pirinç ihracatına yeni kısıtlamalar getirmesi, fiyatları tırmandırdı. Amerika ve Kanada’daki Hint marketlerinden “raflara hücum” fotoğrafları gelirken; “Global bir pirinç krizi çıkar mı?” tartışmaları başladı.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

Amerika'da kira krizi giderek artıyor!

Amerika'da kira fiyatları her geçen gün daha da yükselmeye devam ediyor. Kiralarını ödemekte zorlanan Amerikan vatandaşları borçlanmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Vize krizi Amerika'da gayrimenkul talebini azaltmadı!

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi birçok yönden ele alınırken ABD’de ev sahibi olma hayali kuranlar ya da bu ülkede çoktan yatırım yapanları nasıl etkileyeceğini, ABD emlak piyasasının nabzını tutan Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen yanıtladı.

Mustafa Koç kalp krizi geçirdi!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kalp krizi geçirdi. Koç'a 40 dakika 'yeniden canlandırma müdahalesi' yapıldı. 55 yaşındaki Koç Beykoz Devlet Hastanesi'nden bir helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

Türkler Amerika'da konut yatırımı yapıyor!

Amerika’nın Florida eyaletinde lisanslı emlak brokerı olarak çalışan Selda Kırkan, “Son yıllarda Türk müşterilerden konut alımı konusunda Amerika pazarına oldukça yoğun ilgi var. Türk şirketleri birçok projede yer almaya başladı." dedi.

Emlak sektöründe krizi fırsata çevirmek!

Krizi fırsata çevirmek. Aslında her sektör için geçerli olan bu söz sanıyorum ki emlak sektöründe özellikle bu dönemde daha fazla anlam taşıyor. Emlakçılar gelecekte bu işi yapamayacak mıyım kaygısı taşıyor.

Şarık Tara Türkiye ile Rusya arasındaki krizi değerlendirdi!

Türkiye ile Rusya arasında derinleşen krizi değerlendiren iş dünyasının duayen isimlerinden Şarık Tara diyalog çağrısında bulundu. Tara, 5 Ocak'ta Moskova'ya önemli bir ziyaret yapmaya hazırlanıyor.

5 bin kişiye "Çevre Görevlisi Vize Eğitimi" verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı "Bin kişiye çevre görevlisi vize eğitimi verdik. 2016'da 5 Bin kişiye daha eğitim vereceğiz" dedi.

Mobiliyum AVM, Amerika ve Afrika pazarına yöneldi!

Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum AVM, Amerika ve Afrikalı mobilya alıcılarıyla görüşme başlattı. Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kavas, projenin bir muadilini Paris, Köln ve Berlin’de yapma teklifini götüreceklerini söyledi.

İnşaat sektörü krizi nasıl atlatacak?

Bursa Hayat gazetesi köşe yazarı Metin Eskin bugünkü yazısında inşaat sektörü krizi nasıl atlatacağını anlattı. İşte o yazı...

Ispartakule krizi Bizim Evler projelerini etkiliyor mu?

İhlas Yapı, Ispartakule'de yaşanan krizi hatırlatarak, Avcılar ilçesi Ispartakule bölgesindeki gayrimenkul satışlarına ilişkin tedbir amaçlı satış durdurma uygulaması, Bizim Evler markalı projelerin tamamının dışında kalmaktadır" açıklamasını yaptı.

Ispartakule'deki tapu krizi çözüldü mü?

Ispartakule'de eylül ayında yaşanan tapu krizi tam 20 gün sonra haber yapıldı paniğe neden oldu. Ancak krizin adım adım aşıldığı duyuruldu.

amerika vize krizi Haberi

amerika vize krizi

ABD uzun zamandır Türklerin emlak yatırımı yapmak için tercih ettikleri ülkelerin başında geliyor. Türkler özellikle Kaliforniya, New York ve Florida gibi eyaletlerde çeşitli emlak yatırımları yapıyor. Türklerin yatırım nedenlerine daha yakından baktığımızda şöyle bir tablo karşımıza çıkıyor;

1- Satın alıp kiraya vererek dolar bazında gelir getiren bir mülk sahibi olmak
2- Yazlık ev olarak kullanmak
3- ABD’de okuyan çocuklarına bir ev satın almak
4- Çalışma, iş kurma gibi amaçlarla uzun süreli veya temelli oturacakları bir konut sahibi olmak

Vize kısıtlaması kimleri etkiliyor

Vize Türleri

Göçmen Olmayan Vize Türleri:

(Askıya Alınan Vizeler)

Göçmen Vize Türleri

(Müracaat Edilebilen Vizeler)

Diplomatik ve Resmi Vizeler (A, G, NATO) İş, Turizm, Tıbbi Tedavi (B) ABD’den Transit Geçiş (C) Mürettebat Vizesi (D) Tüccar / yatırımcı...