19 / 04 / 2024

Vize krizi Amerika'da gayrimenkul talebini azaltmadı!

Vize krizi Amerika'da gayrimenkul talebini azaltmadı!

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi birçok yönden ele alınırken ABD’de ev sahibi olma hayali kuranlar ya da bu ülkede çoktan yatırım yapanları nasıl etkileyeceğini, ABD emlak piyasasının nabzını tutan Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen yanıtladı.



ABD uzun zamandır Türklerin emlak yatırımı yapmak için tercih ettikleri ülkelerin başında geliyor. Türkler özellikle Kaliforniya, New York ve Florida gibi eyaletlerde çeşitli emlak yatırımları yapıyor. Türklerin yatırım nedenlerine daha yakından baktığımızda şöyle bir tablo karşımıza çıkıyor;

 

1- Satın alıp kiraya vererek dolar bazında gelir getiren bir mülk sahibi olmak
2- Yazlık ev olarak kullanmak
3- ABD’de okuyan çocuklarına bir ev satın almak
4- Çalışma, iş kurma gibi amaçlarla uzun süreli veya temelli oturacakları bir konut sahibi olmak

 

Vize kısıtlaması kimleri etkiliyor

 

Vize Türleri

Göçmen Olmayan Vize Türleri:

(Askıya Alınan Vizeler)

Göçmen Vize Türleri

(Müracaat Edilebilen Vizeler)

  1. Diplomatik ve Resmi Vizeler (A, G, NATO)
  2. İş, Turizm, Tıbbi Tedavi (B)
  3. ABD’den Transit Geçiş (C)
  4. Mürettebat Vizesi (D)
  5. Tüccar / yatırımcı Vizesi (E1 / E2 / E3)
  6. Akademik Eğitim ve Dil Öğrencisi / Mesleki veya Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri (F/M)
  7. Değişim Programı (J)
  8. Geçici işçi / Çalışma veya Staj Vizesi (H, L, O, P, Q, R)
  9. Basın Mensubu ve Gazeteciler (I)
  1. Yatırımcı Vizeleri (E5)
  2. Aile Dayanıklı Göçmen Vizeler
  3. Nişanlılık Vizesi
  4. Yeşil Kart Çekilişi
  5. Geri Dönen Yerleşik Yabancı Müracaatları

 


Gördüğümüz kadarıyla vize krizi, Türk gayrimenkul yatırımcısının ABD’ye ilgisini azaltmadı. Uygulama Türk yatırımcılarda kısa süreli bir tedirginlik yaratsa da ABD halen yatırımcıların en çok ilgilendiği bölgelerin başında geliyor. Öncelikle ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin, ABD’de gayrimenkul yatırımı olanları herhangi bir şekilde olumsuz etkilemediğini belirtmemiz gerek. Daha önceden almış olduğunuz vizelerinizin geçerliliği olduğu sürece şu anki uygulamada ülkeye giriş ve çıkışlarda engel teşkil eden bir durum söz konusu değil. Aynı şekilde ABD’de gayrimenkul yatırımı yapmak için vatandaşlık ya da Green Card gibi vize zorunluluğu da olmadığından bundan sonraki süreçte ABD’de gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin yatırım kararlarını ertelemeleri gerekmiyor. Kimlik belgesi olarak güncel bir pasaportunuzun olması yeterlidir. 

 


ABD’de konut satın almak için ABD’ye seyahat zorunluluğu olmaması, gelişmiş teknolojilerden faydalanarak oradaki konutların internet üzerinden görülebilmesi ve uluslararası düzeyde hizmet veren emlak şirketlerinin yardımları Türk yatırımcılar için uygun bir ortam sağlıyor. Aldığı konutu tamamen yazlık amacıyla kullanmak isteyen ve şu an geçerli bir vizesi olmayan yatırımcılar ise bu konutları kiraya vererek krizi fırsata çevirebiliyorlar. Aynı zamanda daha önceden ABD’de yatırım yapmış olan Türkler dolar kurunun son durumu ile stabil bir ülkede yapmış oldukları ve dolar bazında gelir getiren yatırımın doğru bir seçim olduğunu görüyorlar.

 


ABD’de gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorsanız bunu ABD’ye gitmeden yapmanız da mümkün. Gerekli tüm evraklar elektronik ortamda tarafınıza iletilebiliyor. Kredi başvurusu gibi ıslak imza gerektiren dokumanlar da yine tarafınıza yollanabiliyor. Altını çizmek istediğim önemli nokta ise ABD’de konut almanın size vize hakkı, vatandaşlık ya da oturma hakkı sağlamadığı…  

 


Amerika Birleşik Devletleri’nde gayrimenkul yatırımı yapmak gözünüzü korkutmasın. İhtiyaçlarınıza en uygun ve doğru yatırımı yapmanız için her aşamada yanınızdayız. Emlak alım, satım ve kiralama işlemlerinde “kişiye özel” hizmet anlayışıyla sadece emlak değil yaşam danışmanlığı da veriyoruz. 

 

 

Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen
 


Almila Gözen kimdir?
 


Geri Dön