19 / 04 / 2024

Amerikan Kız Hayat Okulu restore

Amerikan Kız Hayat Okulu restore

Amasya Merzifon'da bulunan 150 yıllık Amerikan Kız Hayat Okulu için restore çalışmaları başlayacak. Bina, Kara Mustafa Paşa Müzesi'ne dönüştürülecek

Burs almak isteyenlere müjde! Kızılay’dan ön lisans ve lisans burs atağı geldi! Kızılay burs ücreti ne kadar?

Kızılay, ülke çapında milyonlarca öğrencinin eğitim hayatına destek olmak için her yıl gerçekleştirdiği Kızılay Burs Programı ile öne çıkıyor. İnsani yardım, afet, toplum sağlığı gibi önemli faaliyet alanlarının yanında eğitimde de büyük bir rol üstlenen Kızılay, öğrencilere umut ışığı oluyor.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Kızılay acı bilançoyu açıkladı! İşte kaybetiği personel sayısı

Kızılay, Kahramanmaraş depreminin akabinde bölgede yapılan enkaz kaldırma çalışmaları ve çiştili faaliyetlerde hayatını kaybeden personel ve gönüllülerini açıkladı.

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasında kira kavgası!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin arttığı miras kavgasında  Prof. Öz, kız kardeşinin Mustafa Öz’den kalan yalıyı 85 bin liraya S.T.’ye kiraladığını öne sürdü.

Mimar Zeynep Yılmaz kızı Yasemin ile alışverişte!

Cemiyet hayatının önemli isimleri arasında yer alan mimar Zeynep Yılmaz, kızı Yasemin Ilıcalı ile beraber İstinyePark'da objektiflere takıldı.

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

Kızılay’dan Fırat Kalkanı bölgesine bin konut!

Türkiye, Suriye’de hayatın normale dönmesi için yoğun şekilde çalışıyor. Bir çok alanda yardımlarda bulunan Kızılay şimdi de Fırat Kalkanı bölgesinde 1000 kalıcı konut inşa edecek.

Kızı için 1.500 TL'ye hayalindeki evi yaptı!

İşte metropol şehir hayatından koparak kendilerini doğaya atan Elif ve 3.5 yaşındaki kızı Cana Işık için yapılan o inanılmaz ev...

Fransa Cumhurbaşkanı'nın kızı ev ararken dolandırıldı!

Fransız Closer dergisi, Hollande ile eski hayat arkadaşı Ekoloji Bakanı Segolene Royal'in 24 yaşındaki kızı Flora Hollande'ın, internetten ev ararken dolandırıldığını yazdı.

Ekrem Pakdemirli'nin kızı ölü bulundu!

İzmir'in Torbalı ilçesinde, geçen ay hayatını kaybeden eski bakanlardan ve Sinpaş GYO’nun eski yönetim kurulu üyesi Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cesedi, avcılar tarafından dere yatağında bulundu.

Sare Davutoğlu Van Erciş'te kız yurdu açılışına katıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Van'ın Erciş ilçesinde katıldığı kız yurdu açılışında, Van depreminde hayatını kaybeden Ahmet İnci'nin depremden bir süre sonra dünyaya gelen ikiz çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Amerikan Kız Hayat Okulu restore Haberi

Amerikan Kız Hayat Okulu restore

Halk arasında Kız Mektebi olarak bilinen 1921'de açılmış olan Amerikan Koleji, kapatıldıktan sonra 1924'tarihinde Amerikan Kız Hayat Okulu olarak tekrar açılıyor. Merzifon Sofular Mahallesi'nde 2 bin 828 metrekare kapalı alana sahip olan üç katlı ve önünde saat kulesi ile birlikte mimarisi bir hayli dikkat çekiyor.


Okul, bölgedeki kız öğrencilere yönelik çocuk ve hasta bakımı, dikiş,nakış, daktilo yazma ve ingilizce dersleri veriyordu. 1938 yılında ekonomik nedenler ile kapandı.


İlçe Kaymakamı M. Fatih Geyim, binanın Kara Mustafa Paşa Müzesi oalcağını...