17 / 04 / 2024

anadolu konut satışı

anadolu konut satışı

Hürriyet Emlak 2019 yılı verilerini inceleyerek geçtiğimiz yıl konut sektörün nasıl geçtiğini araştırdı. Verilere göre Anadolu’da yer alan konutların yatırımcısına kazandırmaya devam ettiği görüldü...

Anadolu'da gayrimenkul fiyatları artacak!

İstanbul ve büyük şehirlerden kaçış aynı zamanda gayrimenkul sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Anadolu'daki illerde gayrimenkul sektörünün canlanması, fiyatların artması bekleniyor.

2018’de konut sektörünü Anadolu sırtladı!

Türkiye’de ilk 11 ayda, geçen yıla kıyasla konut satışları yüzde 3 düşüş kaydetti. Büyük şehirlerdeki düşüş oranlarını Anadolu’daki yüzde 8-10’a yakın satış artışları dengeledi.

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden Anadolu iş dünyası temsilcileri, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini açıkladı. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2021'de ikinci el değil sıfır konut satışlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Orta Anadolu'daki 5 ilde 2019'da 26 bin 840 konut satıldı!

TÜİK verilerine göre; Nevşehir, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'de 2019'da 26 bin 840 konut satıldı...

Orta Anadolu'daki 5 ilde 9 bin 194 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Orta Anadolu'da bulunan 5 ilde yılın ilk yarısında 9 bin 194 konut satıldı.

2018'de konut satışlarını Anadolu şehirleri sırtladı!

Konut satışlarında 2018 yılının 11 ayında önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek artış yüzde 143 ile Şırnak'ta oldu.

Güneydoğu'da konut satışları artıyor!

Eylül ayı konut satış rakamları 23 Ekim'de TÜİK tarafından açıklandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8'lik artışla 57 bin 745'ten 68 bin 189'a yükseldi..

Melih Tavukçuoğlu: İstanbul'da yabancıya konut satışı yüzde 147 arttı!

AYİDER (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği) Başkanı Melih Tavukçuoğlu konut sektöründe yaz aylarındaki hareketliliği değerlendirerek İstanbul’da geçen yılın aynı dönemine göre yabancıya konut satışında yüzde 60’lik bir artış olduğunu açıkladı. 

Orta Anadolu'da konut satışları arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Nevşehir, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'de Ağustos ayında konut satışları bir önceki aya göre artış gösterdi.

İç Anadolu'daki 5 ilde 16 bin 57 konut satıldı!

TÜİK verilerine göre, Nevşehir, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'de yılın ilk 9 ayında 16 bin 57 konut satışı yapıldı - Bölgedeki konut satışlarında Kırıkkale 4 bin 126 işlemle ilk sırada yer aldı

Orta Anadolu’da 6 ayda 10 bin 16 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Orta Anadolu’daki Nevşehir, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Niğde’de yılın ilk 6 aylık döneminde 10 bin 16 konut satışı yapıldı.

Orta Anadolu'daki 5 ilde, 10 bin 16 konut satıldı!

Nevşehir, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'de yılın ilk 6 aylık diliminde, 10 bin 16 konut satıldı. Orta Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde bu yıl en çok konut satışı bin 953 adetle Mart ayında yapıldı.

Orta Anadolu'da 3 ayda 4 bin 860 konut satıldı!

Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerini kapsayan Orta Anadolu'da yılın ilk çeyreğinde 4 bin 860 konut satış yoluyla el değiştirdi. Kırıkkale, bu iller arasında bin 172 konut satışıyla ilk sırada yer aldı.

Anadolu'daki konut satışları, İstanbul'u solladı!

Konut satışında rekor kırılırken, Anadolu'daki artış İstanbul'u ve Türkiye ortalamasını solladı. Bu tablo göçün hız kestiğinin ve gayrimenkulün tabana yayıldığının göstergesi oldu. İşte rakamların analizi...

Anadolu'daki konut satış artışı İstanbul ve Türkiye ortalamasını solladı!

Konut satışında rekor kırılırken, Anadolu'daki artış İstanbul'u ve Türkiye ortalamasını solladı. Bu tablo göçün hız kestiğinin ve gayrimenkulün tabana yayıldığının göstergesi oldu.

anadolu konut satışı Haberi

anadolu konut satışı

2019 yılı verilerini inceleyen Hürriyet Emlak, gayrimnekul sektöründe yatırımcının yüzünü güldüren şehirlerin listesini hazırladı.

Anadolu’da yer alan konutların yatırımcısına kazandırmaya devam ettiğini ortaya koyan verilere göre; Anadolu’daki satılık konutların fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareket gözden kaçmadı. 2019 yılında satılık konut fiyatlarında Antalya Serik yüzde 48 artışla liste başında yer aldı. Serik’i Antalya Kemer (%47), Finike (%36) ve Bursa Gemlik (%22) takip etti. Listede yer alan diğer dikkat çekici il ve ilçeler ise: Antalya Konyaaltı (%15), Bursa İnegöl (%14), İzmir Karaburun (%14) ve İstanbul Beşiktaş (%12) oldu. Veriler, ülke genelindeki metrekare ve amortisman rakamlarıyla da dikkat çekti. 2019 verilerine göre, Türkiye genelinde metrekare ortalama fiyatı 1.686 lira olarak hesaplanırken, ülke genelinde ortalama amortisman süresi 19.6 yıl olarak kaydedildi.

Emlak sektörünü tek bir...