29 / 03 / 2024

Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanı kim

Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanı kim

Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanlığına Kayseri Müteahhitleri Birliği Başkanı İnşaat Mühendisi olan Ali Aydın getirildi. Adana merkezli Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonunun 2003 yılında kurulduğu belirtildi...

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi kuruldu!

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi Bahçelievler'de Ali Aslan tarafından kuruldu.

İstanbul'da 21.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Maltepe, Ataşehir, Pendik ve Tuzla'da arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Yapı müteahhitlerine yeni bir yeterlik sistemi getirildi!

Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildi...

İnşaat maliyeti yüzde 70 arttı! Müteahhitler zorda!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, döviz kurundaki artışın inşaat sektörü üzerine etkisini değerlendirdi. İnşaat maliyetinin yüzde 70 arttığını belirten Aydın, müteahhitlerin iş yapamaz hala geldiğini söyledi.

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre yapı müteahhitleri yapı ruhsatı imzalama yükümlülüğü kaldırıldı..

TOKİ yurt yapımına destek vermeli!

Anadolu Gazetesi köşe yazarı olan Sefer Aşır Eraslan bugünkü yazısında öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasından bahsetti. Eraslan, ''TOKİ, yurt yapımına daha çok destek vermelidir'' dedi.

Karşıyaka'da 8 kat sınırı müteahhitleri nasıl etkiledi?

23 yıldır uygulanan "Emsalli yerlerde 8 kata kadar inşaat yapılabilir" kararının iptal edilmesi, müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etti .

Deniz Karataş Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı oldu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Deniz Karataş yeniden seçilerek güven tazeledi.

ETSO İnşaat Yapı Müteahhitleri Yapı Fuarı'na katıldı!

Mersin'in Erdemli İlçe Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) İnşaat Yapı Müteahhitleri Grubu üyeleri İstanbul'da düzenlenen Yapı Fuarı'na katıldı.

Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanı kim Haberi

Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanı kim


Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Başkanlığına Ali Aydın seçildi. Adana Müteahhitler Birliği Tesisleri'nde gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Adana Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, inşaat sektöründeki sorunları çözüme kavuşturmak ve mesleğin tanımı yapılarak disiplin altına almanın kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Bu konuda gerekli çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten Gürsesli, 8 alt birlikten oluşan Adana merkezli Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu'nu 2003 yılında kurduklarını hatırlattı. Ankara merkezli federasyon ve Ege Bölgesi, İzmir merkezli federasyonlarını bir araya getirerek 2012 yılında Ankara'da İnşaat Mühendisleri Konfederasyonunu oluşturduklarını ifade eden Gürsesli, şöyle devam etti: "Bugün Adana'mızda Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonumun Genel Kurulunu Adana Müteahhitler Birliği'nin kendi tesislerinde, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanımız olan Tahir Tellioğlu'nun pan başkanlığında yapmanın mutluluğunu yaşadık. Bu da gösteriyor ki büyük birliktelik...